Karşıyaka’da Cumhuriyet coşkusu bitmiyor

29 Ekim coşkusunu tüm haftaya yayan Karşıyaka Belediyesi, KODA’nın ve Belediye Korolarının konserleri ile Cumhuriyet heyecanını doyasıya yaşadı.

  • 0
  • 263
Karşıyaka’da Cumhuriyet coşkusu bitmiyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

29 Ekim coşkusunu tüm haftaya yayan Karşıyaka Belediyesi, KODA’nın ve Belediye Korolarının konserleri ile Cumhuriyet heyecanını doyasıya yaşadı. Hikmet Şimşek ve Suat Taşer Sanat Merkezleri’ndeki konserler, Karşıyakalıların büyük beğenisini kazandı.
 
KODA’DAN MUHTEŞEM KONSER
Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası (KODA), Cumhuriyet’in kuruluşunun 95. yılı anısına muhteşem bir konser verdi. Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’ni dolduran yüzlerce Cumhuriyet ve Atatürk sevdalısı, en büyük bayramı coşku ve gururla kutladı. Seçkin klasik müzik eserlerinin yorumlandığı konserde, Karşıyaka Belediyesi Çocuk ve Gençlik Korosu tarafından da marşlar seslendirildi.
 
BELEDİYE KOROLARI CUMHURİYET İÇİN SAHNEDE
Bir gün sonra, Bostanlı Suat Taşer Sanat Merkezi’nde ise Karşıyaka Belediye Konservatuarı’na bağlı korolar sahne aldı. Çocuk, genç ve yetişkin yaklaşık 200 koro üyesi Cumhuriyet şarkılarını seslendirdi. Belediye Spor İşleri Müdürlüğü de Karşıyaka’nın Efsaneleri ve Erol Baş Spor Tesisleri’nde Karşıyaka Spor Kulübü, Karşıyaka Belediye Spor, Altınordu ve Göztepe’nin U-10 takımlarının katılımı ile futbol turnuvası düzenledi.
 
KARŞIYAKA’YA YAKIŞTI
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ sözünü rehber edinerek kurduğumuz KODA ve tüm korolarımız, bizlere unutulmaz bir müzik şöleni daha yaşattı. Cumhuriyet Bayramımızı, Atatürk’ün ilçesi Karşıyaka’ya en çok yakışan şekilde, sanatla ve sporla kutladık” dedi. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Muhsin Ertuğrul Tiyatro Emek Ödülü sahibini buldu

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Arşiv