Karşıyaka’da kısırlaştırma seferberliği

  • 0
  • 666
Karşıyaka’da kısırlaştırma seferberliği
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Sahipsiz sokak kedilerinin bakım, tedavi ve beslenmeleri için çalışmalar yürüten Karşıyaka Belediyesi, kontrolsüz üremenin önüne geçmek için bir ayda 300 kediyi kısırlaştırdı. Hayvanseverler uygulamadan son derece memnun kaldın.
 
300 KEDİ KISIRLAŞTIRILDI
Sahipsiz sokak hayvanlarının bakım, tedavi ve beslenmeleri için çalışmalar yürüten Karşıyaka Belediyesi, kontrolsüz üremenin önüne geçmek için Alaybey, Donanmacı, Tersane ve Tuna Mahallelerinde kısırlaştırma seferberliği başlattı. Çalışmalar kapsamında 300 kedi yaşam alanlarından toplanarak kısırlaştırıldı. Çalışmaların Karşıyaka’nın tüm mahallelerine yaygınlaştırılacağı belirtildi. Sokak kedilerinin yakalama işlemi veteriner ambulansı ve modern teçhizatlarla hayvan severler eşliğinde yapıldı. Kedilerin yoğun olarak yaşadığı 214 adresin ise sürekli gözlem altında tutulduğu belirtildi.
 
MODERN AMELİYATHANELER, UZMAN HEKİMLER
Karşıyaka Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen kısırlaştırma seferberliği, yerel hayvan koruma görevlileri ve hayvan sever vatandaşlarla birlikte yapıldı. Kısırlaştırma operasyonlarının yanı sıra tüm hayvanlar için kontrollü üreme çalışmalarına da devam ediliyor. Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerinin Örnekköy ve Taypark polikliniklerinde randevulu olarak yaptığı kısırlaştırma işlemleri modern ameliyathanelerde uzman hekimlerce gerçekleştiriliyor.
 
“NEFES ALAN HER CANLIYA HİZMET”
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar "Göreve geldiğimiz günden bu yana Karşıyaka’da nefes alıp veren her canlı için var gücümüzle çalışıyoruz. Can dostlarımızın her türlü bakımını ve tedavisini belediye olarak üstleniyoruz. Çalışmalarımızı Karşıyakalı hemşerilerimizle birlikte yapıyoruz. Can dostlarımız için el birliği ile huzuru sağlayacağız. Kısırlaştırma işlemleri de bir hayvanın kontrollü üremesi ve hastalıklardan korunması için uzmanlarca tavsiye edilen bir yöntem. Kısırlaştırılan hayvanlarımız, pek çok hastalıktan korunmuş oluyor. Çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz" dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Demir, A takımı ile bir araya geldi

Mine Piriştina son yolculuğuna uğurlandı

Türkiyeli Yazarlar Grubu’ndan Çiğli’ye ödül

Haftaya asfalt çalışmasıyla başladı

Dikili’de yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Arşiv