Karşıyaka’da sanat dolu Mayıs

  • 0
  • 567
Karşıyaka’da sanat dolu Mayıs
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Kültür ve sanat kenti Karşıyaka’da baharın müjdecisi Mayıs ayı birbirinden renkli etkinliklerle taçlanacak. Latin dansları ve tiyatro festivallerinden özel konserlere kadar pek çok organizasyona imza atmaya hazırlanan Karşıyaka Belediyesi, vatandaşlara sanat dolu bir ay yaşatacak.
 
LATİN RÜZGÂRLARI ESECEK
Ege Üniversitesi Latin Dansları Topluluğu’nun düzenlediği, Karşıyaka Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek ‘Uluslararası Latin Dansları Festivali’, Karşıyaka’da Latin rüzgarları estirecek. İzmir ve Türkiye’nin farklı kentlerindeki üniversitelerin katılacağı organizasyon kapsamında, yetenekli dansçılar 16 Mayıs akşamı Bostanlı Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu’nda sahneye çıkacak. Saat 20.30’da başlayacak etkinlik, ücretsiz olarak izlenebilecek.
 
LİSELİ TİYATROCULAR SAHNEDE
Her yıl 19 Mayıs Gençlik Haftası kapsamında düzenlenen Geleneksel Cahit Atay Liselerarası Tiyatro Şenliği, bu yıl 26’ncı kez tiyatro severler ile buluşacak. 13 okulun tiyatro topluluklarının katılacağı şenlik; 14 Mayıs’ta, coşkulu bir kortej yürüyüşü ile başlayacak. 29 Mayıs’a kadar devam edecek etkinlik kapsamında, her akşam farklı bir liseli grup, Ziya Gökalp Kültür Merkezi’nde gösterilerini sunacak. Türk ve yabancı tiyatro yazarlarının önemli eserlerini sahneleyecek olan liseli tiyatrocular, hem yeteneklerini sergileme fırsatı bulacak hem de yüzlerce izleyici karşısında sahne tecrübesi edinecek.
 
‘KODA’DAN MÜZİK ZİYAFETİ
Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’nde sanatseverler ile buluşmaya devam eden Karşıyaka Oda Orkestrası (KODA), 11 Mayıs Pazartesi akşamı, dünyaca ünlü sanatçılar Şef Rengim Gökmen ve Piyanist Gülsin Onay ile unutulmaz bir konsere imza atacak. KODA, 25 Mayıs Pazartesi akşamı da Şef Hakan Şensoy yönetiminde, Piyanist Hande Dalkılıç ile sanatseverlere müzik ziyafeti sunacak. Öte yandan Hikmet Şimşek Sanat Merkezi; 13 Mayıs’ta ‘Turco Brass – Adaptable Çello’, 18 Mayıs’ta ‘Olten Quartet’, 22 Mayıs’ta ‘Sazlı Cazlı’ konserlerine de ev sahipliği yapacak.

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Son başvuru tarihi 23 Nisan!

Kuruluş yıldönümüne özel

Nadir Görülen Burun İçi Sinüs Tümörü Başarı ile Tedavi Edildi.

Kapılarını çok özel bir sergiye açtı

Arşiv