KARŞIYAKA'DA TEMİZ DENİZ SEFERBERLİĞİ

  • 0
  • 613
KARŞIYAKA'DA TEMİZ DENİZ SEFERBERLİĞİ
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Uluslararası Kıyı Temizliği Etkinliği Günü'nde, 105 ülkeyle aynı anda Karşıyaka'da da kıyı ve deniz temizliği etkinliği gerçekleştirildi. Karşıyaka Kent Konseyi ile Deniz Temiz Derneği/TURMEPA İzmir Şubesi öncülüğünde Karşıyaka Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı desteğiyle yapılan etkinlikte, bir ton civarında atık toplandı.

Pet şişeden çocuk bezine, araba lastiğinden sigara izmaritine kadar çok sayıda atığın denizden ve kıyıdan toplandığı temizlik etkinliği, Bostanlı Balıkçı Barınağı ile Mavişehir Balıkçı Barınağı arasındaki kıyı güzergahında yapıldı. Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı'nın bot ve dalış timleri ile denizden, Karşıyaka Belediyesi temizlik ekiplerinin ise karadan destek verdiği etkinliğe Karşıyaka Kent Konseyi'nin çalışma grubu üyeleri, Güzelbahçe Martı Koleji öğrencileri, Karşıyaka'daki sivil toplum kuruluşlarının üyeleri ve deniz gönüllüleri katıldı. Etkinlik yaklaşık 3 saat sürerken, toplanan atıklar ayrıştırılarak sergilendi. Katılımcılara, atıkların denizde geri dönüşüm süresi hakkında bilgi verildi.

'DENİZ VARSA, HAYAT VAR'
Etkinliğe katılan Karşıyaka Kent Konseyi Başkanı Selman Boyacıoğlu, Karşıyaka'da deniz kıyısındaki kirliliğin çarpıcı boyutta olduğuna dikkat çekerek, tüm Karşıyakalıları ve İzmirlileri denizi ve kıyıları korumaya, çevreye sahip çıkmaya çağırdı. Boyacıoğlu, deniz temizliğine duyarlılığı artırmak için bu etkinliklere daha fazla katılımla devam edeceklerini de söyledi.

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi ve Deniz Temiz Derneği/TURMEPA İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, denizleri temizlemekten öte kirletmemek gerektiğini belirterek, bu bilincin genç kuşaklara ve çocuklara aktarılması için daha fazla çalışmak gerektiğini söyledi. Öztürk, "'Deniz varsa, hayat var' gerçeğinden yola  çıkarak denizlerimizi korumak zorundayız. Örnek vatandaşlık sergileyerek Uluslararası Kıyı Temizliği Etkinliği'ne katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Her yıl Ocean Conservancy adlı sivil toplum kuruluşunun yürütücülüğünü yaptığı ve 100’ün üzerinde ülkeden yüzbinlerce gönüllünün katıldığı ‘Uluslararası Kıyı Temizliği-International Coastal Cleanup (ICC) etkinliği, sosyal sorumluluk bilinci ile çevreye olan duyarlılığı artırmayı ve farkındalık yaratmayı hedefliyor.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv