Karşıyakalı çocuklara “diş dostu” hizmet

Karşıyaka Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nin zemin katında hizmet veren Karşıyaka Belediyesi Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Fuat Köprülü İlkokulu ve Anaokulu öğrencilerini misafir etti.

  • 0
  • 942
Karşıyakalı çocuklara “diş dostu” hizmet
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Karşıyaka Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nin zemin katında hizmet veren Karşıyaka Belediyesi Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Fuat Köprülü İlkokulu ve Anaokulu öğrencilerini misafir etti. Öğretmenlerinin eşliğinde merkeze gelen yaklaşık 200 çocuk, tek tek ağız ve diş sağlığı kontrolünden geçirildi. Ardından, hastalıkların oluşmadan önlenmesi amacıyla çocuklara hijyen eğitimi verildi ve doğru diş fırçalama teknikleri gösterildi. Çocukların ağız ve diş sağlığı durumları ailelerine iletilmek üzere tek tek rapor edilirken, ziyaret sonunda tüm öğrencilere “Diş Dostu Belgesi” takdim edildi.

BİLİNÇLİ NESİLLER
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın sağlık alanında hayata geçirdiği en önemli projelerden biri olan Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, kurulduğu günden bu yana yaklaşık bin 200 çocuğa ücretsiz hizmet verdi. Merkezden, Karşıyaka’da yaşayan 6-12 yaş aralığındaki tüm çocuklar yararlanabiliyor. Diş hekimleri tarafından sağlık taramaları yapılan çocuklar, teşhisleri doğrultusunda tedavi için devlet ya da üniversite hastanelerine yönlendiriliyor. Ayrıca verilen eğitimlerle hem çocuklar hem de aileler, ağız ve diş sağlığı konusunda bilinçlendiriliyor. Merkeze hafta içi mesai saatlerinde 0232 361 51 39 numaralı telefondan ulaşılabilirken, okul ve kreş gibi kurumlar merkezden toplu olarak randevu alabiliyor. Ayrıca vatandaşlar çocukları için bireysel olarak da başvurabiliyor.

“KAPIMIZ AÇIK”
Çocuklarda ağız ve diş sağlığının önemine dikkat çeken Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “Çocukluk çağında ağız ve diş sağlığı konusundaki bilincin artırılması için çalışmalar yapılmasına ihtiyaç var. Biz Karşıyaka Belediyesi olarak kurduğumuz merkezle bunu sağlamayı amaçladık. Merkezimizde taramalar yapılıyor; problemli görülen çocuklara önerilerde bulunuluyor, eğitimler veriliyor, tedavi yönlendirmeleri yapılıyor ve takipleri sağlanıyor. Merkezimizin kapıları 6-12 yaş aralığındaki tüm Karşıyakalı çocuklarımıza açık” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Koltuğunu çocuklara devretti

Çocuk başkanı park ve barınak istedi!

Minik başkanlar projelerini açıkladı

Yarımada Kadar Güzel Bayram!

Foça'da 23 Nisan coşkusu

Başkan Tugay Ege Ordusu Komutanı Yeni’yi ziyaret etti

Arşiv