Karşıyaka’nın gururu oldular

Karşıyaka Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi, sağladığı ücretsiz eğitim desteğiyle bu yıl da yüzlerce genci Lisans Yerleştirme Sınavı’nda başarıya taşıdı.

  • 0
  • 920
Karşıyaka’nın gururu oldular
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Karşıyaka Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi, sağladığı ücretsiz eğitim desteğiyle bu yıl da yüzlerce genci Lisans Yerleştirme Sınavı’nda başarıya taşıdı. KARGEM’le sınava hazırlanan öğrencilerin tamamı barajı aşarken, Türkiye çapında önemli dereceler de elde edildi.
 
TAMAMI BARAJI AŞTI
İhtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına eğitimde fırsat eşitliği sağlayan Karşıyaka Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi (KARGEM), 2015 - 2016 öğretim yılında 250 lise son sınıf öğrencisine üniversite sınavlarına hazırlık kursu verdi. Yoğun ve disiplinli bir eğitim sürecinin ardından Lisans Yerleştirme Sınavı’na giren gençlerin tamamı, 180 puan barajını aşarak tercih yapmaya hak kazandı. 26 öğrenci de Türkiye çapında önemli dereceler elde etti.

DERECE SEVİNCİ
KARGEM’in bu yılki gurur tablosuna adını yazdıran öğrencilerden Başak Ceren Çetin, Türkçe- Sosyal puan türünde Türkiye’de ilk 1000 öğrenci arasına girmeyi başardı. Ayrıca Türkçe- Sosyal ve Matematik- Fen puan türlerinde ilk 5000’de 2; ilk 10000’de 5; ilk 50000’de 18 öğrenci yer aldı. Derece sevinci yaşayan Karşıyakalı gençler; en seçkin üniversitelerin tıp, bilgisayar mühendisliği ve iletişim gibi gözde bölümlere yerleşme şansını elde etti.

REHBERLİK HİZMETİ
Puan sonuçlarının açıklanmasının ardından, tercih döneminde tüm KARGEM öğrencilerine rehberlik hizmeti sunulmaya da başlandı. Öğrencilerin puanlarına ve ideallerine göre en doğru seçimleri yapmalarını sağlamak adına verilen hizmet; tercih sürecinin sona ereceği 2 Ağustos tarihine kadar devam edecek.

“EN BÜYÜK MUTLULUK”
KARGEM’li öğrencileri tebrik eden Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Ücretsiz kurslarımızla geleceğe hazırlanan çocuklarımızın başarılarını görmek, bizler için en büyük gurur ve mutluluk kaynağıdır. İnançla ve gayretle çalışarak üniversite sınavlarında başarılı puanlar alan öğrencilerimizi kutluyor, bu başarıda emeği olan KARGEM yönetici ve öğretmenlerine de teşekkür ediyorum. Dileğimiz tüm çocuklarımızın gönüllerinde yatan üniversitelerde ve bölümlerde eğitim alabilmesidir. Her zaman ve her koşulda, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gelecek uzmanlaşmada

Kent İçinde Kütüphane, Kütüphane İçinde Kent Kültürü

İletişim ve Beden Farkındalığı Serüveni

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

Arşiv