KASAPCI’LARDAN HEYKEL VE TAKI SERGİSİ ALTINYUNUS'TA

  • 0
  • 768
KASAPCI’LARDAN HEYKEL VE TAKI SERGİSİ ALTINYUNUS'TA
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Yaz sezonunun ikinci sergisi çağdaş Türk sanatının önemli isimlerinden olan Ressam  Gencay Kasapcı’nın resim ve heykel, takı ustası Abdullah Kasapcı’nın takı sergis Çeşme Altınyunus Sanat Galerileri’nde açıldı.

Sergi açılışına,  Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili İdil Yiğitbaşı, Yaşar Holding Yöneticileri, pek çok sanatçı ve sanatsever ile akademisyenler katıldı. Gencay Kasapcı’nın son çalışmalarından oluşan 30 resim ve 4 heykeli ile Abdullah Kasapcı’nın ise kıymetli taşlardan, gümüş ve altın kaplama malzemelerden oluşan 81 adet özel takıları açılışta büyük ilgi gördü.  Gencay Kasapcı’nın resim ve heykellerinden, Abdullah Kasapcı’nın takılarından oluşan sergi 05 Ağustos 2015 tarihine kadar gezilebilir.

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından organize edilen Selçuk Yaşar Sanat Galerisi’nin geleneksel yaz sergileri Çeşme Altınyunus Sanat Galerileri’nde Gencay Kasapcı’nın resim ve heykel, Abdullah Kasapcı’nın takı sergisinden sonra Ağustos ayında Fahri Sümer’in resim sergisi ile devam edecek olup, Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Koleksiyonu seçki sergisi ile son bulacak.

Gencay Kasapcı Kimdir?
1933 yılında Ankara`da doğdu. 1954 yılında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Resim Bölümü`nü bitirdi. 1959 yılında İtalyan Hükümeti’nden kazandığı burs ile Floransa`ya gitti. 1960–1966 yılları arasında Roma`ya yerleşti ve atölyesini kurdu. Bu arada İtalya’da birçok sergi açtı ve önemli sergilere davet edildi.  Ankara`da ODTÜ, Ziraat Bankası ve İş Bankası, İstanbul’da Divan Otel ve Etap Otel’de bazı duvar resimleri, ayrıca Mersin iline de “Özgürlük” ve “Portakal Ağacı” anıtlarını yaptı.   Yurt içinde ve yurt dışında 100’ün üzerinde kişisel sergi açtı. UNICEF, TEMA, TAP tarafından resimleri kart olarak bastırıldı.  Yurt içinde ve dışında çeşitli kurum ve özel koleksiyonlarda eserleri bulunan sanatçı, 2’si yurtdışında olmak üzere 14 ödül kazandı. Serbest sanatçı olarak halen Mersin`de yaşamakta ve çalışmalarına kendi atölyesinde devam etmektedir.

Abdullah Kasapcı Kimdir?
Mersin’de doğdu. Tarsus Amerikan Koleji’nden sonra, İstanbul İktisat Fakültesi’ne devam etti. ABD Büyükelçiliği ve Konsolosluklarında ekonomik ve politik işler ve çalışma danışmanlığı yaptı.   Yurt içi ve dışında 20’nin üzerinde kişisel sergi açan sanatçı, sanat yaşamını Ankara ve İstanbul’dan sonra Mersin’de sürdürmektedir. Yurt içi ve dışındaki özel koleksiyonlarda ve Kültür Bakanlığı koleksiyonlarında yapıtları bulunmaktadır.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

İşte şimdi bahar geldi

Çini sanatı, Türk-İslam kültüründe önemli bir yere sahip

Arşiv