Katılımcı Demokrasi için Eyleme Geçti

Çiğli Belediyesi, NDI Türkiye ve Impact Hub Istanbul ortaklığında hayata geçirilen Katılıyoruz Programı kapsamında “Çiğli Sivil Katılımı Güçlendirme Yerel Eylem Planı” tanıtım toplantısına ev sahipliği yaptı.

  • 0
  • 322
Katılımcı Demokrasi için Eyleme Geçti
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Çiğli Belediyesi, NDI Türkiye ve Impact Hub Istanbul ortaklığında hayata geçirilen Katılıyoruz Programı kapsamında “Çiğli Sivil Katılımı Güçlendirme Yerel Eylem Planı” tanıtım toplantısına ev sahipliği yaptı.

Çiğli Belediyesi meclis salonunda düzenlenen “Çiğli Sivil Katılımı Güçlendirme Yerel Eylem Planı” tanıtım toplantısına NDI Türkiye Program Yöneticisi Elif Avcı, Çiğli Kent Konseyi Başkanı İbrahim İncesu, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, dernek temsilcileri ve muhtarlar katılım gösterdi. Katılımcılara belediyelerin kararlarını etkilemek isteyen sivil aktörlere, savunuculuk ve iletişim kapasitelerini geliştirmeleri, farklı paydaşlarla bir araya gelerek yerel karar mekanizmalarında katılımcı olmaları yolunda fırsatlar sunan Katılıyoruz Programının içeriğiyle ilgili bilgilendirmede bulunuldu. Daha sonra Çiğli Sivil Katılımı Güçlendirme Yerel Eylem Planı’nın tanıtımı gerçekleştirildi.

STK’lara 20 bin TL proje desteği
Katılıyoruz Programının detaylarıyla ilgili açıklamalarda bulunan NDI Türkiye Program Yöneticisi Elif Avcı, “Sivil katılımın daha demokratik ve güçlü yerel yönetimler oluşturacağına inanıyoruz. Çiğli Belediyesi’nin Sivil Katılım Eylem Planı sürecine destek vermekten mutluluk duyuyoruz. Çiğli’de faaliyet gösteren ve proje başvurusu yapan STK’lara 20’şer bin TL’lik hibe desteği sağlayacağız. Çiğli Belediye Başkanı Sayın Utku Gümrükçü’ye bu çalışma ortamını sağladığı için teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Utku Gümrükçü: "Demokrasiyi yaşayacağız ve yaşatacağız"
Çiğli Sivil Katılımı Güçlendirme Yerel Eylem Planı tanıtım toplantısında konuşan Başkan Utku Gümrükçü, "Ülkemizde farklı tarihlerde meydana gelen askeri darbeler demokrasi kültürünün oluşmasını zedeledi. Toplumumuzda bir demokrasi korkusu yarattı. Kurucu liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere armağan ettiği demokrasiyi yaşamak ve yaşatmak için hepimize önemli görevler düşüyor. Çiğli Belediyesi olarak, yerel yönetimlerde demokrasiyi kurumsallaştırmak, toplumumuzun belediye ile entegrasyonunu sağlamak ve sivil toplumu güçlendirmek adına mahallelerde sandık kurulması, anket çalışmaları, halk toplantıları ve makam sokakta uygulamasını hayata geçirdik. Bu çalışmalarımızı sürdürülebilir kılmak ve eylem planına dönüştürerek kamuoyuna bir taahhüt olarak ilan etmek için Sivil Katılım Güçlendirme Eylem Planımızı hazırladık. Çiğli Kent Konseyimiz ile birlikte sivil katılımı teşvik edici uygulamalarımızı çeşitlendirmeye ve eylem planımızı güçlendirmeye devam edeceğiz. Çiğlimizin bugünü ve geleceğiyle ilgili kararları hep birlikte alacağız" ifadelerini kullandı.

İbrahim İncesu: “Bireysel değil kolektif hareket etmeliyiz”
Sivil katılım süreçlerine öncülük ettiği için Başkan Utku Gümrükçü'ye teşekkür eden Çiğli Kent Konseyi Başkanı İbrahim İncesu, "Yerel yönetimlerde sivil katılımın önemini konuşmak için Çiğli Belediyesi'nin ev sahipliğinde bir araya geldik. Başkanımız Utku Gümrükçü Çiğli'de sivil toplumun güçlenmesi ve yönetimde katılımcılığın artması adına önemli uygulamalara imza attı. Bu uygulamaların ülkemizin tamamına yayılmasını temenni ediyoruz. Daha iyi bir dünya mücadelesi veren herkes sivil toplum kuruluşları çatısı altında güçlerini birleştirmeli. Bireysel değil kolektif olarak hareket etmeli. Ancak bu şekilde demokrasiyi güçlendirebiliriz. Herkes için yaşanabilir bir sistem kurabiliriz" ifadelerini kullandı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv