Katmerciler'den dünya çapında başarı

  • 0
  • 743
Yazı Boyutu:

Katmerciler’in “2012Faaliyet Raporu”, Amerikan İletişim Profesyonelleri Ligi’nden üç platin ödülbirden kazandı. Katmerciler raporu, 800’üaşkın şirket raporu arasında, 6 binkategoride yapılan değerlendirmede dünyanın ve Avrupa’nın “En Yaratıcı”, Avrupa,Orta Doğu ve Afrika bölgesinin ise “En İyi” faaliyet raporu seçildi. Yarışmayakatılan Türk şirketleri arasında en başarılısı olan şirket, kendi sektörelkategorisinde üst üste üçüncü kez “Platin” ödül aldı

Amerikan İletişim Profesyonelleri Ligi (League of AmericanCommunications Professionals-LACP) tarafından geleneksel olarak düzenlenen veuluslararası ölçekte “En İyi Faaliyet Raporlarının” belirlendiği, dünyanın bualandaki en geniş kapsamlı yarışmasının sonuçları belli oldu. 2010 yılında halka açılan, Türkiye araç üstü ekipmansektörünün lideri ve sektörünün borsadaki tek temsilcisi olan Katmerciler(KATMR), 2010 ve 2011 faaliyet raporlarıyla olduğu gibi, 2012 yılı faaliyetraporuyla, yeni uluslararası başarılara imza atarken başarı çıtasını daha dayükseltti. Jüri değerlendirmesinde 100 üzerinden 99 puan alanKatmerciler’in“2012 Yılı Faaliyet Raporu”, ABD ve Avrupa başta olmak üzere, çoksayıda ülkeden 800’ün üzerinde şirketin katıldığı ve farklı kategorilerde 6binden fazla başvurunun olduğu yarışmada, “Dünyanın En Yaratıcı”, Avrupa, OrtaDoğu ve Afrika bölgesinin de hem “En İyi” hem “En Yaratıcı” faaliyet raporuseçilerek üç kategoride “Platin” ödüllerin sahibi oldu. Katmerciler aynızamanda, genel dünya sıralamasında yedinci olarak yakalanması zor bir başarıyaimza attı. Öte yandan şirket, kendi sektörü olan “Makine Araç veEkipmanları” sektöründe, iki yıldır olduğu gibi bu yıl da dünyanın en iyisiseçilerek üst üste üçüncü kez “Platin” ödül kazandı. Böylece Katmerciler, buyıl LACP’den üç platin ödül birden kazanmış oldu.

Üç yıldır yarışmaya katılan Katmerciler, LACP’nin iki yılönce gerçekleştirilen yarışmasında 2010 Yılı Faaliyet Raporuyla dünyada59’uncu,Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi’nde 29’uncu olmuştu. Geçen yılkiyarışmada başarısını daha yukarı taşıyan şirket, 2011 Yılı Faaliyet Raporuyladünya genel sıralamasında 18’inciliğe, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi’ndeise 10’unculuğa yükselmişti.  Bu yıl “En Yaratıcı Faaliyet Raporu” kategorisinde dünyabirinciliğini alan şirket, geçen yıl aynı kategoride Avrupa, Ortadoğu ve AfrikaBölgesi’nin birincisi, dünyanın ise ikincisi olmuştu.

Ø  LACP: “Etkileyici, yaratıcı, sıra dışı”
Katmerciler, 800’ü aşkın şirketin yer aldığı bu yılkiyarışmada Türkiye’den yarışmaya katılan ve pek çoğu ülkemizin önemli markalarıarasında yer alan şirketleri de geride bırakarak ülkemizin en iyi faaliyetraporunu hazırlayan şirketi olmayı başardı.  Türkiye’den yarışmada Akbank, Aktifbank, Arçelik, Aygaz,Ford Otosan, Garanti Bankası, Garanti Emeklilik, Gübretaş, Halkbank, İş GYO,ISU, TAV Havalimanları, Teknosa, Turkcell, Türkiye Finans, Vakıfbank ve YapıKredi gibi sektörlerinde önde gelen ve deneyimli çok sayıda şirket yer aldı.

Jüri üyelerinin notlarında ve LACP resmi değerlendirmesinde“yaratıcı, sıra dışı, etkileyici, dikkat çekici, mesajları etkili ileten,müthiş görselliğe sahip” gibi ifadelerin kullanıldığı Katmerciler 2012 FaaliyetRaporu, jüri değerlendirmesinde geçen yıl olduğu gibi yine 100 üzerinden 99puanaldı. Rapor, aynı zamanda şirketin iletişim danışmanlığını da yürütmekte olanCC İletişim koordinasyonunda bir ekip tarafından hazırlandı.

Katmerci: Ülkemiz ve sektörümüz adına gururduyuyoruz
Sonuçların açıklanması üzerine bir açıklama yapan Katmercilerİcra Kurulu Başkanı Mehmet Katmerci, halka açılmayı takiben katıldıkları üçyılda, çıtayı her yıl daha yukarı taşıdıklarını belirterek, “Üç yıl üst üsteelde edilen başarılardan, şirketimiz için olduğu kadar ülkemiz ve sektörümüziçin de gurur duyuyoruz” dedi. Kasım 2010 tarihinde halka açılarak Borsaİstanbul’da işlem görmeye başladıklarını hatırlatan Katmerci, şunları söyledi:  “Araç üstü ekipman sektörünün, halka açık olan Türkiye’dekitek, dünyadaki üçüncü temsilcisiyiz. Halka açık bir şirket olarakpaydaşlarımızla iletişime her zaman özel önem verdik. Özellikleyatırımcılarımızla açık ve şeffaf bir ilişki yürütmeye özen gösterdik. Faaliyetraporlarımızı hazırlarken bir yasal zorunluluğu yerine getiriyor olmaklayetinmeyerek, kurumsal kültürümüzü yansıtacak, vizyonumuzu ortaya koyacak,mesajlarımızın taşıyıcısı olacak, ulusal ve uluslararası ölçekte markamızadeğer katacak nitelikte yaratıcı çalışmalar geliştirmeye gayret ettik.Halka  açılmamızın ardından üç yıldır kesintisiz bir şekilde, dünyanın enkapsamlı ve katılımı en yüksek faaliyet raporu yarışması olan ‘LACP VizyonÖdülleri’ yarışmasına katılıyoruz. Üç yıldır arka arkaya elde edilen başarılar,bu yöndeki çabalarımızın uluslararası ölçekte takdir edilecek seviyedeolduğunu gösteriyor. Başarı çıtasını her yıl yükselttik. Bu yıl çıtayı enyükseğe taşıyarak genel sıralamada Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi’nde birinci,dünyada yedinci olduk. Kendi kategorimizde ise üç yıldır dünya birinciliğinikimseye kaptırmadık. Ayrıca, bu yıl Avrupa’nın yanı sıra dünyanın en yaratıcıfaaliyet raporu ödülünü almamız da, Katmerciler’in yenilikçi ve yaratıcıkimliğini ortaya koyması bakımından bizim için özel bir anlam ifade ediyor.Sonuç olarak,2012 Faaliyet Raporumuzla, dünyadan ve Türkiye’den pek çok büyükşirketi geride bırakıp üç platin ödül birden alarak elde edilmesi zor birbaşarıya imza attık. Bu başarının altında imzası olan tüm ekibimizi yürektenkutluyorum.”


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sun Tekstil’e Platin Ödül

Yeşil Hidrojen'in kamuda tek adresi olmalı

İspanya'ya WindEurope çıkarması

Marka başvurularının yüzde 7’si İzmir’den

Meyve suyu sektörü 2028 yılı için 1 milyar dolar ihracat hedefine kilitlendi

Batı Anadolu Serbest Bölgesi kapılarını açtı

Arşiv