Katmerciler’eEBSO’dan dört ödül birden

  • 0
  • 650
Yazı Boyutu:

Sektörünün halka açık tek şirketi ve Ege Bölgesi’nin en büyük 82’nci şirketi durumundaki Katmerciler Araç Üstü Ekipman (KATMR), çok sayıda başarı ve ödülüne dört yeni ödül daha ekledi.
 
Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın (EBSO) 2011 yılı verileri bazında belirlediği bölgesel sıralamalara göre, taşıt ve diğer ulaşım
araçları meslek grubunda Katmerciler, dört başarı belgesi birden aldı. Katmerciler, “en fazla istihdam sağlama”, “en yüksek üretim gerçekleştirme” ve “en yüksek vergi ödeme” kriterlerinde birincilikle ödüllendirilirken, en yüksek ihracatı gerçekleştirmede ise ikinci olmayı başardı.
Yaklaşık 350 çalışanıyla Türkiye araç üstü ekipman sektörünün lideri ve Ege Bölgesi’nin en büyük 82’nci şirketi olan Katmerciler, sektörünün en büyük ihracatçısı ve tek temsilcisi olarak, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) listesinde de 662’nci sırada yer alıyor.
 
Katmerciler İcra Kurulu Başkan Vekili Furkan Katmerci, ödül töreni sonrası yaptığı açıklamada, EBSO tarafından yüksek  İstihdam, yüksek üretim ve yüksek vergi konularında kendi sektörlerinde elde ettikleri birinciliklerden gurur duyduklarını belirterek, ihracatta gerçekleştirdikleri hızlı büyüme sayesinde ikinci sıraya yükseldiklerini ifade etti.
EBSO tarafından her yıl gerçekleştirilen, Ege Bölgesi’nin en büyük sanayi kuruluşlarının belirlendiği araştırma sonuçlarına
göre 2011 yılında elde ettikleri 86 milyon liralık satış geliriyle Ege Bölgesi’nin en büyük 82’nci şirketi haline geldiklerini hatırlatan Katmerci, İzmir’de en çok Kurumlar Vergisi ödeyen 100 mükellef arasında 86’ncı, sektörde ise ilk sırada yer aldıklarına dikkat çekti. Katmerci, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:  “İstanbul Sanayi Odası’nın ikinci 500 büyük şirket listesinde 439’uncu sıradayız. TİM’in ‘Türkiye’nin 1000 Büyük İhracatçısı’
listesindeki yerimizi 662’nci sıraya yükselttik. Araç üstü ekipman sektörünün açık ara ihracat lideriyiz. TİM listesinde sektörümüzden bir başka şirket yer almıyor. Son beş yılda ihracat gelirlerimizdeki yıllık ortalama artış yüzde 50’yi buluyor. Katmerciler’i sektöründe bölgesel bir marka haline getirme hedefimiz doğrultusunda ortaya koyduğumuz performanstan ve elde ettiğimiz sonuçlardan son derece memnunuz. Aldığımız ödülleri de bu başarıların teyidi olarak değerlendiriyor, tüm çalışanlarımız, hissedarlarımız ve yatırımcılarımız adına gurur duyuyoruz.”
 
Faaliyet raporuna iki yıl üst üste ‘dünyanın en iyisi’ ödülü
Katmerciler, son iki yıldır kendi kategorisinde dünyanın en iyi faaliyet raporlarını üreterek de dikkat çekiyor. Amerikan İletişim Profesyonelleri Ligi (League of American Communications Professionals-LACP) tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve uluslararası ölçekte “En İyi Faaliyet Raporlarının” belirlendiği yarışmada Katmerciler, “Makine Araç ve Ekipmanları” sektöründe, son iki yıldır dünyanın en iyisi seçilerek üst üste “Platin” ödül kazanmıştı. Jüri üyelerinin değerlendirmesinde 100 üzerinden 99 puan alan Katmerciler, çok sayıda ülkeden 5 bin 500’ün üzerinde raporun aday olduğu yarışmanın genelinde dünyada 18’inci,
Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi’nde ise 10’uncu olmayı başardı.
Türkiye’den yarışmaya katılan ve pek çoğu Türkiye’nin önemli markaları arasında yer alan şirketler arasından sıyrılmayı başaran Katmerciler, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi’nin “En Yaratıcı Faaliyet Raporu” seçilerek bu dalda da Platin ödülün sahibi oldu. Katmerciler, bu kategoride dünya sıralamasında da Gümüş ödüle değer görüldü.
Katmerciler, geçen yıl düzenlenen yarışmada, “2010 Faaliyet Raporu”yla dünyada genel sıralamasında 59’uncu, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi’nde 29’uncu olmuştu. 
 
Katmerciler: Sektörünün lideri, en büyük ihracatçısı ve halka açık tek şirketi 
1985 yılında İzmir’de kurulan, 28 yıla ulaşan tecrübesiyle Türkiye araç üstü ekipman sektörünün köklü şirketlerinden olan Katmerciler, aynı zamanda İMKB’de işlem gören tek şirket olarak sektörde ayrıcalıklı bir konuma sahip. 30 farklı tipte araç üretebilen ve bu alanda rakipsiz olan Katmerciler, 41 ülkeye ihracatıyla sektörünün açık ara ihracat lideri durumunda.
BMC, Ford, Hyundai, Isuzu, Iveco,  MAN, Mercedes, Mitsubishi, Renault, Scania, Volvo gibi dünya otomotiv pazarının devleriyle çalışan şirket, özel üretim yeteneği ve geniş ürün yelpazesiyle, bu şirketlerin yurt içi ve yurtdışı araç üstü ekipman üretimine yönelik işlerinde en önemli tedarikçilerinden birisi konumunda.
Şirket, öncü ve yenilikçi yaklaşımı doğrultusunda, ileri teknolojinin sunduğu imkanları üretim süreçlerine en üst düzeyde aktararak yeni ürünlerle üretim gamını genişletmeyi, ürün ve hizmet kalitesini daha da artırmayı, yurtiçi pazarın yanı
sıra ihracat yaptığı ülkelerdeki konumunu güçlendirmeyi öngörüyor.
Yaklaşık 350 çalışanıyla sektörünün lider şirketi ve en büyük ihracatçısı olan Katmerciler, uluslararası araç üstü ekipman sektörünün daha güçlü, etkin ve saygın bir markası haline gelmeyi hedefliyor. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

23 Nisan'da koltuklar çocuklara emanet

Dünya Türk Doğal Taşını Almaya Geldi

Cennet meyvesi kuru incirde sezonun ilk yarısında ihracat yüzde 21 arttı

Çevreci yatırımlarıyla Avrupa yeşil mutabakata uyumu arttırıyor

Milyonlarca kiraz ağacı ihracat rekoru kırmak için 1 hafta önceden meyvelerini verdi

ultani çekirdeksiz kuru üzümünün ihraç fiyatı dolar bazında yüzde 29 arttı

Arşiv