Kavacık’ı dünyaya tanıttılar

  • 0
  • 739
Kavacık’ı dünyaya tanıttılar
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Karabağlar Belediyesi Kent Tasarım Atölyesi (KETA) ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Erasmus Öğrenci Topluluğu (ESN IUE) geçtiğimiz hafta sonu Social Erasmus kapsamı altında Kavacık Köyü’nde "Geleneksel Ekmek Yapımı Atölyesi" gerçekleştirdi. Sosyal medyada çok sayıda takipçisi olan ESN IUE öğrenci topluluğu Kavacık paylaşımları yaparak tüm dünyanın dikkatini Kavacık üzerinde yoğunlaştırdı.

Kavacık Köyü Kadın Kooperatifi desteğiyle gerçekleşen bu etkinlikte yabancı öğrenciler bölgeye has ekmeğin nasıl yapıldığını öğrendiler. Odunları tek tek toparlayan ardından fırını yakmayı öğrenen gençler daha sonra ekmekleri  pişirerek  keyifli bir deneyim yaşadılar.
Atölyenin ardından köyde yaşayan ve eserleri dünyanın birçok farklı ülkesinde sergilenen ressam Şebnem Çamdalı'nın konuğu olan gençler,  sanatçının yaptığı eserleri yakından incelediler. Sanatçının köyde kaç yıldır yaşadığını ve hangi teknikte resimler yaptığını merak eden gençler sanatçıya bire bir sorular sorarak bilgi sahibi oldular.

Kavacık’ın gönüllü elçisi olmak istiyorlar
İzmir’in gizli cenneti Kavacık Köyü’ne Avrupa'nın birçok bölgesinden gelen öğrenciler hayran kaldı. Sosyal medyada çok sayıda takipçisi olan ESN IUE öğrenci topluluğu Kavacık paylaşımları yaparak tüm dünyanın dikkatini Kavacık üzerinde yoğunlaştırdı. Topluluğun içinde bulunan İngiliz, Fransız, Hollanda, Finlandiya ve İspanya’dan gelen birçok öğrenci İzmir’e bu kadar yakın olan ve köy ortamının hiç bozulmadığı Kavacık Köyü’ne bundan sonra daha sık geleceklerini ve fotoğraflar paylaşarak gönüllü Kavacık elçisi olmak istediklerini belirttiler.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Demir, A takımı ile bir araya geldi

Mine Piriştina son yolculuğuna uğurlandı

Türkiyeli Yazarlar Grubu’ndan Çiğli’ye ödül

Haftaya asfalt çalışmasıyla başladı

Dikili’de yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Arşiv