Kavacıklı kadınlardan kooperatifleşme yolunda ilk adım

  • 0
  • 1.003
Kavacıklı kadınlardan kooperatifleşme yolunda ilk adım
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Karabağlar’ın Kavacık Köy’ünde kadınlar birleşerek el emeklerini değerlendirecek ve ekonomik özgürlüklerini de kazanarak aile bütçesine katkıda bulunacaklar. Tarlalarında, evlerinde hazırladıkları doğal ürünleri Yeşilyurt Pazaryeri’nde açılan kermesle tanıtıp satışını yapan 12 kadın,  satışlardan elde ettikleri geliri biriktirerek kooperatif kurma kararı aldı. Projeye Karabağlar Belediyesi de destek verecek.

Karabağlar’a bağlı, Çatalca Dağı’nın eteklerinde kurulu, 850 metre rakımlı Kavacık Köyü’nde yaşayan kadınlar hazırladıkları birbirinden lezzetli ve doğal ürünlerini satmak ve aile bütçelerine katkıda bulunmak için kooperatif kurmaya hazırlanıyor. Kadınlar ilk adım olarak ise, Karabağlar Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün de desteğiyle, Yeşilyurt Pazaryeri’nde açılan kermesle ürünlerinin tanıtımını ve satışını yaptı. Kermeste birbirinden lezzetli pekmez, peynir, tereyağı, zeytinyağı, bal, zeytin, ıhlamur, ekmek ve sebzeleri Karabağlar ve İzmirlilere tanıtıp satışını yapma imkanı bulan kadınlar elde ettikleri geliri biriktirerek kooperatif kuracak. 

Ekonomik özgürlüklerini kazanacak
Kermeste ürünlerini tanıtarak satışlarını yapma fırsatı bulduklarını, vatandaşlarında ürünleri beğenerek aldıklarını belirten kadınlar, doğal güzellikleriyle ünlü Kavacık’ın doğal ürünlerini herkesin yemesini tavsiye etti. Kendi emekleriyle evlerinde hazırladıkları ürünlerin kendileri için gelir kaynağı olmasını istediklerini de söyleyen kadınlar kooperatifleşerek emeklerinin karşılığını almak, ekonomik özgürlüklerini kazanmak istediklerini vurguladılar.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çevreci yatırımlarıyla Avrupa yeşil mutabakata uyumu arttırıyor

Milyonlarca kiraz ağacı ihracat rekoru kırmak için 1 hafta önceden meyvelerini verdi

ultani çekirdeksiz kuru üzümünün ihraç fiyatı dolar bazında yüzde 29 arttı

Hem Gemilerini Hem Filosunu Büyütüyor

Tarımsal üretimin stratejik önemi artıyor

Mart ayında hız kesti

Arşiv