Kavacık’ta kadın dayanışması

  • 0
  • 692
Kavacık’ta kadın dayanışması
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Kooperatifleşme yolunda önemli adımlar atan Karabağlar’ın Kavacık Köyü  kadınlarına İzmir İş Kadınları Derneği’nden (İZİKAD) destek geldi. Derneğin  üyeleri ile Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık ve Kavacık’ta kooperatif kuran köylü kadınlar bir araya gelerek yeni projeler için “güçbirliği” kararı aldı.

Karabağlar Belediyesine bağlı, Limontepe’den 25 km uzaklıkta Çatalca Dağı eteklerinde kurulu Kavacık Köyü, Eylül ayında gerçekleştirilecek üzüm festivalinin yanı sıra köylü kadınların kooperatifleşme çalışmaları ile gündeme gelecek. Karabağlar Belediyesi’nin destekleri ile meşhur üzümüyle markalaşma yolunda önemli adımlar atan Kavacık’ta,  kadınların çalışmalarını yerinde görmek için İZİKAD(İzmir İş Kadınları Derneği) üyeleri Kavacıklı kadınlarla bir araya geldi. Ziyarette Karabağlar Kent Konseyi Başkanlığı’na yeni seçilen Seniye Nazik Işık, İZİKAD Yönetim Kurulu Üyesi Güniz Gürsoy Can ve Kavacık Kooperatif  Başkanı Nurten Özkan ile  Kavacıklı kadınlar hazır bulundu.

Kadınların azmine hayran kaldık
İZİKAD olarak derneğin amacının çalışan kadınları desteklemek olduğunu belirten Güniz Gürsoy Can sloganlarını “İşte kadın güçlü kadın” olduğunu ifade etti. En son Akdeniz İş Kadınları Federasyonu’na üye olduklarını ve Yunanlı iş kadınlarını İzmir’e getirerek sektörün önde gelen isimleriyle buluşturduklarını hatırlatan Can,  “Bugünde Kavacık Köyü’ne gelerek kadın kooperatifiyle ilgili bilgiler aldık. Kadınlarımızın isteklerine ve azimlerine hayran kaldık. Çok iyi organize olmuşlar. Biz de dernek olarak onların bu çalışmalarını geliştirebilir,  onlara destek veririz. Ayrıca üyelerimize Kavacık’ı anlatarak geziler yapılması için girişimde bulunacağız” dedi.

Üzümü marka yapmak istiyoruz
Karabağlar Kent Konseyi Başkanlığı’na yeni seçilen Seniye Nazik Işık ise ilk ziyaretlerini Kavacık’a yaptıklarını ifade ederek, “Kent Konseyi Başkanı ve kadın hareketlerine uzun yıllar emek veren, Karabağlar’da eşitliğe inanan biri olarak ilk ziyaretimi İZİKAD ile Kavacık Kadın Kooperatifi’ne yapmaktan dolayı çok mutluyum.” Dedi.

Ziyarette Kavacık Kooperatif Başkanı Nurten Özkan da konuklara Kavacık ile ilgili bilgiler verdi. Kavacık’ta  kooperatif  kurulması için Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’ndan büyük destek aldıklarını hatırlatan Özkan,  “Başkanımıza ve belediyeye çok teşekkür ediyorum. Şu anda 12 üyemiz var. Büyümeyi amaçlıyoruz. Marka olup, burada susuz olarak yetiştirilen üzümü tüm dünyaya tanıtmak istiyoruz.” Diye konuştu.

Yemek ikram ettiler
Konuşmaların ardından Kavacık’lı kadınlar, dernek üyelerine zeytinyağlı yemeklerin yanı sıra, sirken otundan salatalar, odun ateşinde pişen et ve gözlemeler ile Kavacık’a özel zerda tatlısı ve Kavacık üzümü ikram ettiler. Dernek üyeleri yemeğin ardından alışveriş yaparak  Kavacık Köyü’nden ayrıldılar. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sun Tekstil’e Platin Ödül

Yeşil Hidrojen'in kamuda tek adresi olmalı

İspanya'ya WindEurope çıkarması

Marka başvurularının yüzde 7’si İzmir’den

Meyve suyu sektörü 2028 yılı için 1 milyar dolar ihracat hedefine kilitlendi

Batı Anadolu Serbest Bölgesi kapılarını açtı

Arşiv