Kemalpaşa buluşması

  • 0
  • 776
Yazı Boyutu:

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret eden Başkan Aziz Kocaoğlu, KESİAD’ın düzenlediği toplantıda sanayicilerin sorunlarını dinledi. Başkan, İl Sağlık Müdürlüğü’nün “Hayat içinde hayat var” sloganlı organ bağışı kampanyasına da katılarak organ bağışında bulundu.  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kemalpaşa Sanayici ve İş Adamları Derneği (KESİAD)’ın periyodik olarak düzenlediği “geleneksel kahvaltı”ya katıldı. 

Kemalpaşa ilçesinin protokolü ile sanayicilerini bir araya getiren samimi toplantıda Kemalpaşa Kaymakamı Yüksel Topal, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar, Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Kemal Porsuk, Bağyurdu  Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Aydın Telseren,  Ege Otomotiv Derneği (EGOD) Başkanı Mustafa İduğ ve İl Sağlık Müdürü Bedia Türkkyılmaz da vardı. Başkan Kocaoğlu, görüşmelerin ardından, İl Sağlık Müdürlüğü’nün “Hayat içinde hayat var” sloganlı organ bağışı kampanyasına da katılarak organ bağışında bulundu.
 
“Güzergah tespiti yapıyoruz”
Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi merkez binasında düzenlenen toplantıda sanayicilerin sorularını yanıtlayan Başkan Aziz Kocaoğlu, çeşitli konularda önemli bilgiler de verdi. Bölgedeki itfaiye biriminin özel donanıma sahip olması gerektiğine vurgu yapan Başkan Kocaoğlu, bu konuda çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Başkan, ulaşım konusunda şunları söyledi: “Buraya metronun gelmesi, hızlı trene bağlandı. Hızlı tren banliyö olarak kullanılacak. Onun güzergah tespitleri için çalışıyoruz. Hızlı tren, aynı zamanda metro hattı olarak da kullanılacak. Ayrıca bizim Otogar’a kadar bir ilk etap projemiz vardı. Hızlı trene bağlandığı için onu da Ulaştırma Bakanlığı ile görüşüyoruz.”
 
Başkanın 3 önemli talebi
‘OSB’lere Büyükşehir Belediyesi olarak neler yapılması gerektiği’ sorusuna İzmir Banliyö Sistemi -İZBAN hattı açılış töreninde yaptığı konuşmayı hatırlatarak cevap veren Başkan Aziz Kocaoğlu şöyle devam etti:
“Orada Sayın Başbakan’dan,  hükümet yetkililerinden üç tane talebim oldu. Birincisi diğer illerdeki sanayi teşvik gruplamasının en azından bizim mevcut OSB’lerimiz doluncaya kadar eşitlenmesi. İkincisi İzmir’in ticareti ile doğrudan ilişkili olan İzmir limanının acilen derinleştirilmesi, gemi sahasının ve yükleme boşaltma teknolojisinin geliştirilmesi ve ticaretin limana bağlı olarak lojistik sektörünün güçlendirilmesi. Üçüncüsü de hizmet ve turizm sektöründe çeşitlendirerek büyümek isteğimizdi. Vizyonumuzu böyle belirledik. Bize spesifik konularda özel teşvik verilmesini talep ettim. ‘İzmir’i ancak böyle büyütebiliriz’ dedim. Bunların içinden sadece liman projesini Devlet Demiryolları ile beraber yapıyoruz.”

“Darılma lüksüm olamaz”
Konuşmasında EXPO 2020’ye de değinen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, “EXPO’da 2015’e göre farklı bir politika izleniyor. Lobi çalışmaları çok yoğun sürüyor ama bu kez elimiz açık oynamıyoruz” dedi. Başkan Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: 
“Genel görev dağılımı yapılırken, EXPO’nun Düzenleme ve Yönlendirme Kurulu oluşturulurken, dedim ki ‘Ben belediye başkanıyım.  Kompleksim yok. Beni bu kentli seçmiş, benim küsme, darılma şaka yapma lüksüm yok.  Bu kentin yararı için görev en önde yürümekse, en önde yürürüm.  Bu kentin yararı için görevim en arkada yürümekse, en arkada da yürürüm. Ama bu kentin yararı için hep ileriye doğru yürürüm. Benim görevim bu. Ben bunu EXPO’da da diğer konularda da uyguluyorum.”
 
Kaymakam Topal’dan veda 
Toplantıda, Manisa’ya atanan Kemalpaşa Kaymakamı Yüksel Topal bir veda konuşması gerçekleştirdi. Topal  “5 yıllık geriye dönüp baktığımda benim için kazanımlarla dolu olduğu için çok memnunum” dedi. Başkan Aziz Kocaoğlu, Kemalpaşa’ya yaptığı hizmetlerden dolayı Kaymakam Topal’a  teşekkür etti.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Çelikkaya ailesinin acı günü

Arşiv