Kemeraltı’nda okul sevinci

  • 0
  • 1.028
Yazı Boyutu:

Konak Belediyesi’nin ücretsiz servis imkanıyla, okul alışverişi için Konak’ın dört bir yanından Kemeraltı’na akın var
 
Okul hazırlıklarının yoğun bir şekilde yaşandığı günlerde Konak Belediyesi Okul alışverişi için de ‘Şimdi Kemeraltı Zamanı’ etkinliğiyle, Kemeraltı Çarşısı’nı canlandırdı. Konak ilçesine bağlı mahallelerden hareket eden ücretsiz servisler, öğrenci velilerini ucuz ve kaliteli alışveriş’in adresi Kemeraltı Çarşısı’na getirdi. Alışveriş öncesi, Konak Belediyesi İkram Ekiplerinin öğle yemeği ikramıyla enerji toplayan veliler, çocuklarıyla birlikte alışverişin tadını çıkardı.
 
Hem alışveriş hem keyif
Okul alışverişi için de ‘Şimdi Kemeraltı Zamanı’ etkinliğinin ilk gününde evlerinin önünden servise binen ve Kemeraltı’na gelen anneler, Kemeraltı Çarşısı’nda keselerine uygun alışveriş fırsatı yakaladılar. Kırtasiye araçlarından okul kıyafetlerine, çantadan beslenme kutularına, çoraptan spor malzemelerine okul için gerekli olacak her şeyi Kemeraltı Çarşısı’nda bulabildiklerini ifade ettiler. Çocukların ihtiyaçlarını tamamladıktan sonra kahve molası veren anneler, Kemeraltı’nda ilk defa acele etmeden, keyifle gezdiklerini söylediler.

Kalite ve indirim Kemeraltı’nda
Çocuklarının, torunlarının okul ihtiyaçlarını karşılamak için Kemeraltı’nı tercih eden Konaklılar, indirimli ürünlerin olduğu mağazalara yöneldi. Konak Belediyesi’nin etkinliği ile satışların canlandığını söyleyen esnaf, okul alışverişi için Kemeraltı’nın doğru adres olduğunu söylediler. Kemeraltı Çarşısı’nın eski günlerdeki canlılığına kavuşması için çalışmalarını sürdüren Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Hasan Ceylan, “Çarşı esnafı arkadaşlarımızla birlikte Kemeraltı’nın canlanması; altyapısıyla, görünümüyle, kalitesiyle çağdaşlığı yakalaması için tek yürek olduk. Konak Belediye Başkanımız Dr. Hakan Tartan’ın da bu yönde çalışmaları bizim için gerçekten çok değerli. Özellikle okul hazırlıklarının yapıldığı günlerde gerçekleşen etkinlikle Kemeraltı’na can geldi” iye konuştu.
           
Her zaman Kemeraltı
Kemeraltı Çarşısı’na hayat katan etkinliklerle desteğiyle hem Çarşı esnafının hem de öğrenci velilerinin yüzü güldüren Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan şöyle konuştu: “Kemeraltı Çarşısı sadece İzmir’in en eski, en kalabalık çarşısı değil aynı zamanda duygusal bağ da kurduğumuz, çocukluk anılarımızı içinde bıraktığımız bir mekan. Gün içinde dünyanın dört bir yanından gelen, her dinden, her dilden, her ülkeden insanı ağırlıyor. Tabii ki Kemeraltı’nın da sorunları var, esnaf arkadaşlarımızla sık sık dertleşiyoruz. Ancak bizim de ilçe belediyesi olarak yetkimiz sınırlı; yine de alışveriş günleriyle, servislerle, konserler ve gösterilerle Kemeraltı’nı özellikle de okulların açıldığı bugünlerde çekim merkezi haline getirmek için çalıştık. Sadece şimdi değil her zaman Kemeraltı zamanı.”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv