Kemeraltı’ndaki özlenen tablo gerçekleşti

  • 0
  • 901
Yazı Boyutu:

Yılbaşı öncesi alışveriş yapmak isteyen vatandaşı Kemeraltı’na çekmek için ‘Şimdi Kemeraltı Zamanı’ etkinliğini düzenleyen Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, ilginin yoğun olduğunu görünce “Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nın özlediği tablo bu” dedi.
 
Yılbaşı nedeniyle Konak Belediyesi’nin düzenlediği ‘Şimdi Kemeraltı Zamanı’ şölen havasında başladı.
Yılbaşı alışverişi yapmak için Kemeraltı’na gelmek isteyen vatandaşlara özel olarak çeşitli semtlerden ücretsiz otobüs kaldıran Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’a büyük ilgi gösteren vatandaşlar, gün boyu hem alışveriş yaptı hem de her köşe başında kendilerini bekleyen eğlencelerle, sürprizlerle keyifli bir hafta sonu geçirdi.
 
Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı İlyas Gönen ile birlikte vatandaşları selamlayan Tartan, tarihi Kemeraltı çarşısında  özlem duydukları coşkuyu gördüklerini belirtti. Hem Kemeraltı esnafına destek olmak hem de yılbaşı alışverişine çıkmak isteyen vatandaşlara kolaylık sağlamak amacıyla ‘Şimdi Kemeraltı Zamanı’ etkinliğini düzenlediklerini söyleyen Başkan Tartan, “Vatandaşların yoğun ilgi göstermesi mutluluk verici. Özlediğimiz tablo bu. Kadınların ve çocukların, ailelerin tarihi Kemeraltı çarşısına gelerek alışveriş yapması. En uygun fiyata istediğiniz her şeyi burada bulabilirsiniz.  Benim için en büyük AVM Kemeraltı çarşısı. Kadın ve çocukların olmadığı hiçbir yaşam alanı, alışveriş merkezi uzun ömürlü olmuyor. Bu şenlikle Kemeraltı’ndaki kadın ve çocuk eksikliğini gidermeye çalışıyoruz. Kemeraltı Çarşısı’nın yaşaması için elimizden geleni yapacağız” dedi. Başkan Tartan, Kemeraltı’nda Ahi Evran kültürünün sürdüğünü de vurgulayarak, “Dünyada AVM’ler şehir dışında yer alıyor ama bizde kentin yaşam merkezlerinde hizmet veriyor. Buradaki canlılık, komşuluk, alışveriş kültürü bir başka. AVM’ler daha temiz olabilir, yerler mermer kaplı olabilir, daha marka ürünler olabilir ama orada tarihi doku yok, arınmışlık yok, sevgi paylaşım yok” diye konuştu.
Tarihi Kemeraltı Derneği Başkanı İlyas Gönen, Başkan Tartan’a Kemeraltı Çarşısı ve esnaf için düzenlediği etkinlik nedeniyle teşekkür ederek, “Sizi daha büyük makamlarda görmek istiyoruz ve destekliyoruz” dedi. Gönen Başkan Tartan’a Kemeraltı çarşısına ve esnafına verdiği destekten ötürü madalya taktı.
 
Abacıoğlu’nda Kemeraltı konuşuldu
Etkinlik çerçevesinde Kemeraltı’ndaki tarihi Abacıoğlu Han’da  ‘AVM Kemeraltı’ konulu bir panel düzenlendi. İzmir'i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu’nun başkanlığını üstlendiği panele Kemeraltı esnaflarından Cem Üsküp, Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Mehmet Gülaylar, 52 yıldır Kemeraltı’nda esnaflık yapan en eski Kemeraltılı Mustafa Kemal Ündey tarihi çarşıdaki anılarını, yaşadıklarını, çarşının İzmir ve esnaf için  ne ifade ettiğini konuklarla paylaştılar.
Konuklar arasında bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya da Kemeraltı’na 15 yıldır gelmediğini bu etkinlik sayesinde tarihi çarşının dokusunu bir kez daha soluma fırsatı edindiğini ifade ederek, Başkan Tartan’ı etkinliği düzenlediği için tebrik etti. Akkaya, “Kentler tarihi ve kültürleriyle ayakta kalırlar. Canlı bir organizma gibidir. Yaşatmak gerekir. Bu tür etkinlikler can katar. Esnafın birbiriyle selamlaşması, alışverişin keyfi buralarda bir başkadır” dedi. 
 
Her köşede bir etkinlik
Kemeraltı’nın her bir köşesinde vatandaşlar konser, tiyatro, folklor gösterileri gibi sürprizlerle karşılaştı.
Deniz Özgökbel’in Anadolu’dan dans eden kuklalar gösterisini hem yetişkinler hem minikler ilgiyle izlerken, grup Dir mini konseriyle coşku dolu anlar yaşattı. Tiyatro Elma çocuk tiyatrosuyla miniklere keyifli bir gösteri sundu. Skeçler, yüz boyama, Sokak Sanatları Atölyesi’nin canlı heykelleri, Radyo Pause’un gün boyu Milli Kütüphane önünden yaptığı canlı yayınla vatandaşlar bambaşka bir gün yaşadı. Hem eğlendi hem alışveriş yaptı.
Yılbaşı coşkusunu erken yaşayan İzmirliler dolu dolu geçen Şimdi Kemeraltı Zamanı’ etkinliği için Başkan Tartan’a teşekkür etti.
Etkinlik 29 Aralık günü de tekrarlanacak.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv