Kendimizle Yarışıyoruz

İZBETON'un 5 yeni tesisi için yapılan açılış töreninde konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, "İzmir'e 'sümüklü', diyenler bugün 'İzmir bizim gözbebeğimiz' demeye başladı. Bunlar lafla, başka hesaplarla değil, aşk ile çalışmakla olur. Kimse destek olmasa da İzmir, kendi gücüyle kalkınabilecek müstesna kentlerden biridir. Bunu 14 senede başarmıştır, bundan sonra da katlanarak büyüyecektir. Biz başka kentlerle değil, kendi hedeflerimizle yarışıyoruz" dedi.

  • 0
  • 495
Kendimizle Yarışıyoruz
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İZBETON'un 5 yeni tesisi için yapılan açılış töreninde konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, "İzmir'e 'sümüklü', diyenler bugün 'İzmir bizim gözbebeğimiz' demeye başladı. Bunlar lafla, başka hesaplarla değil, aşk ile çalışmakla olur. Kimse destek olmasa da İzmir, kendi gücüyle kalkınabilecek müstesna kentlerden biridir. Bunu 14 senede başarmıştır, bundan sonra da katlanarak büyüyecektir. Biz başka kentlerle değil, kendi hedeflerimizle yarışıyoruz" dedi.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin altyapı kuruluşu İZBETON Genel Müdürlüğü'nün, kurduğu 5 yeni tesis törenle hizmete girdi. Yol ve asfalt yapımında “kendi kendine yetebilen” tesisler kuran İZBETON, yaptığı 13 milyon liralık yatırım sayesinde yılda yaklaşık 25 milyon lira tasarruf sağlayacak. İZBETON, daha kaliteli malzemeyle daha hızlı hizmet verecek bu yatırımlarla bir yılda yaklaşık olarak maliyetinin iki katı tasarruf elde etmiş olacak.
 
Açılışa büyük ilgi
Yeni asfalt plenti, emülsiyon üretim tesisi, agrega kırma-eleme tesisi, plentmiks temel üretim tesisi ve döküm sahalarında geri kazanım ünitesinin hizmete alınması nedeniyle İZBETON'un merkez şantiyesinde tören düzenlendi. Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun yanı sıra CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Milletvekili Atilla Sertel, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ve Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, İZBETON yöneticileri ve çalışanlarıyla, İzmirliler katıldı.
Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sözlerine ülkenin içinden geçtiği sürece ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yürüttüğü Afrin Operasyonu'na değinerek başladı. Başkan Kocaoğlu, emperyalist güçlerin çıkarları doğrultusunda Ortadoğu'daki üniter devletleri parçalama politikasına dur denilmesi gerektiğini söyledi.
 
14 yılda nereden nereye!
Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinde 14 seneyi doldurmak üzere olduğuna dikkat çeken Başkan Aziz Kocaoğlu, geçmişte İzmir'i olumsuz ifadeler kullanarak küçümseyenlerin, bugün kentin gösterdiği gelişim karşısında söylem değiştirdiklerini dile getirdi.
Başkan Aziz Kocaoğlu şunları kaydetti:  
"14 sene önceki İzmir'e şöyle bir bakmanızı istiyorum. Ekonomisi ne durumdaydı? İzmir'in gayrisafi milli hâsılası ne durumdaydı? Kaç tane otel vardı? Bunların hepsini gözümüzün önüne getirelim. Turizm, tarım, hizmet sektörleri ne durumdaydı? İzmir, 2004 yılından 2010 yılına kadar yüksek sesle ağza alınmayacak sıfatlarla örselenmeye, İzmirli hemşerilerimizin gururuyla oynanmaya çalışıldı. 'Sümüklü' dendi, 'itikadı zayıf' dendi. Gavur İzmir'i ima eden nitelemelerde bulunuldu. 'İzmir kocaman bir köy' dendi, 'geri kalmış' dendi. Biz 2004-2005 döneminde yaptığımız Kalkınma Stratejik Planı'nı adım adım taviz vermeden uyguladık. Çevre konusunda dünyanın önemli kentleriyle yarışır hale geldik. Sanayinin kalkınması için hep birlikte çalıştık. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak altyapı eksiklerini tamamlamaya çalıştık, kenti motive ettik, sinerji yarattık. Tarımda yaptığımız hamleler sadece Türkiye'de değil Birleşmiş Milletler'de bile ses getirdi. Büyümede ülke tarımının 2 katını yakaladık. Arazi yolu, bağ, bahçe yolu bırakmamak üzere asfaltladık. Fransa'dan gül, lale getireceğimize Bayındır'dan çiçek aldık. Bayındır'ı kalkındırdık. Başka ülkelerden çok pahalı ağaç ve süs bitkileri getirerek dövizimizi dışarıya vereceğimize, alım tercihimizi Bademli Fidancılık Kooperatifi'nden yana kullandık. Çiftçimizin, köylümüzün dikmesi için 500 bin ile 1 milyon arasında fidan dağıttık. Bugün Bademli Kooperatifi Türki devletlere ihracat yapıyor. Bayındır Çiçekçilik Kooperatifi, Hollanda ile birlikte ortak iş yapıyor. Tire Süt Kooperatifi ile başlattığımız Okul Sütü Projesi merkezi hükümete örnek olurken, Süt Kuzusu Projesi ile Küçük Menderes'te süt üretimini yüzde 440 artırarak büyük firmaların bölgede tesisler kurmasını sağladık."
Üreticilere 7-8 bin civarında küçükbaş hayvan dağıttıklarını, üremeyle toplam sayının 10 bini aştığını, ancak yeterli sayıda hayvan bulamadıkları için zorunlu olarak beklediklerini hatırlatan Başkan Kocaoğlu, "Şimdi Tarım Bakanımız 'bir kişiye 300 koyun' vereceğiz' diyor. Ben 1 kişiye 5 koyun bulamıyorum. Böyle bir uygulamanın altında sanki 'dışarından koyun ithalatı yapılacak' yatıyor sanki.. Halbuki bunların tedrici olması gerekiyor. 10 koyuna bakmasını bilmeyene, 300 koyun veremezseniz. Önce bakmayı öğrenecek, sonra vereceksiniz. Onu da bulursanız verebilirsiniz" dedi.
 
İzmir'e bilim insanları akmaya başladı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2005 yılında yaptıkları stratejik plana göre kentteki asıl büyümenin hizmet sektörü ve turizmde yaşanmasının öngörüldüğünü belirterek şöyle devam etti:
"Bunun için Türkiye'nin en büyük ve nitelik açısından dünya çapında yarışacak bir fuar kurduk. Dünyada ilk defa bir belediyenin her şeyini kendi imkanlarıyla gerçekleştirdiği bir fuar merkezi yaptık. Bu sayede hizmet sektörü her yıl 2,5-3 milyar lira ciro yapıyor. Kongre merkezi de kuracağız. Kente turist gelsin dediğinizde Ahmed Adnan Saygun gibi bir konser salonuna, Karşıyaka'da kuracağımız gibi bir opera binasına, Kültürpark'ta hedeflediğimiz kültür merkezine, Basmane'de hedeflediğimiz tiyatro salonuna ihtiyaç var. Bunları da adım adım gerçekleştiriyoruz. Şimdi sağlık turizminde, tarih turizminde, inanç turizminde, kültür ve doğa turizminde, ekoturizmde, hepsinde yatırımlarımızı gerçekleştiriyoruz. Yarımada'nın, Gediz'in, Bakırçay'ın, Küçük Menderes'in kalkınması için yol haritamızı belirledik. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarıma ve kırsala hem yatırım yapmaya hem destek olmaya devam edecek. Aynı zamanda teknoparklarla İzmir bilim üretecektir. İzmir Türkiye'nin yaşam kalitesi en yüksek kentidir. İzmir artık beyaz yakalı göç almaya, kente artık bilim insanları akmaya başlamıştır. İzmir'e 'sümüklü', diyenler bugün 'İzmir bizim gözbebeğimiz' diyorlar. İzmirli hemşerilerimin şunu sorgulaması gerekmektedir: İzmir'e kim, ne yatırım yapmıştır? İzmir'i kalkındırmak için hangi kurumlar, hangi felsefe ve inançla, hangi vatan sevgisi ve şehir aşkıyla yapmıştır? Bunlar 'eli yüzü sümüklü' demekle olmaz. 'İtikadı zayıf' demekle olmaz, 'gavur İzmir' demekle olmaz. Bunlar aşk ile çalışmakla olur. Bunlar insan ayırmadan, inancına, etnik kökenine bakmadan olur. Bunlar insan sevgisiyle olur. Başka türlü hesaplarla olmaz. İzmir, Türkiye ve dünyada kimse destek olmasa da, kendi gücü ve zenginliğiyle kalkınabilecek müstesna kentlerden biridir. Bunu 14 senede başarmıştır, bundan sonra da katlanarak büyüyecektir."
 
11 kilometreden 179 kilometreye
Konak Tramvayı'nın deneme seferlerine başladığını hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Çok hırpalandık, çok eleştirildik. Umarım Karşıyaka'daki gibi kullanılmaya başlandıktan sonra ne yapmaya çalıştığımız anlaşılacaktır" diye konuştu.
Kentteki raylı sistem ağını 14 senede 16 kat büyüterek, 11 km'den 179 km'ye çıkardıklarını vurgulayan Başkan Kocaoğlu, bu sene yapımına başlanması hedefleyen Buca ve Narlıdere metroları ve İZBAN'ın Bergama uzatmasıyla birlikte 250 km. raylı sistem hedefini gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.
Türkiye'nin en gelişmiş raylı sistem ağını kurduklarını ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı "Göreve geldiğimde 70-80 bin kişi raylı sistemle yolculuk ediyordu. Şimdi bu sayı 850 bine çıkacak. Biz yarışıyoruz ama başka kentlerle değil, kendimizle. Kendi hedeflerimizle yarışıyoruz."
 
Girilmedik köy bırakmayacağız
İZBETON'un yeni tesisler ve şantiyelerle birlikte 160 ton olan asfalt kapasitesini 750 tona çıkardığını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, şöyle devam etti:
"Her tarafa İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin eli değecek. Asfaltı da, malzemesini de  kendimiz üretiyoruz. Kimseye bağımlı değiliz. Kimsenin fiyat manipülasyonundan etkilenmeyeceğiz. Kimin ihtiyacı varsa, kim yıllarca mağdur edilmişse oraya da gidilecek, onların da ekmeği büyütülecek. Bunu başaracağız. Zaten büyük çoğunluğunu da gerçekleştirdik."
 
Ülkeyi biz düzlüğe çıkaracağız
Türkiye'nin önünde "çetin günler olduğunu da söyleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı, "Bu ülkeyi kuran zihniyet, Atatürk'ün, onun silah arkadaşlarının zihniyeti, tam bağımsız ve gerçek anlamda demokratik Türkiye'den yana olanlar, ülkeyi darboğazdan çıkaracaktır. Bu görev bizlere, Atatürkçülere, ülkesini, devletini, milletini çıkarsız savunanlara düşmektedir. Biz bu göreve hazırız. Kimse tereddüt etmesin, kimse moralini bozmasın" şeklinde konuştu.
 
Başkan Kocaoğlu'nu mutlu anları
Törenin sonunda Başkan Kocaoğlu, küçük bir sürprizle karşılaştı. Sahne önünde toplanan
İZBETON çalışanlarının çocukları, Başkan Aziz Kocaoğlu'nu çiçek yağmuruna tuttu. Çocuklara olan sevgisiyle bilinen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ise en minik hayranı Erdi Ege'yi omzuna alarak bu keyifli buluşmanın tadını çıkardı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv