Kent Hastanesi’nden dev yatırım

  • 0
  • 1.522
Kent Hastanesi’nden dev yatırım
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Kent Sağlık Grubu’nun en büyük projelerinden biri olan Onkoloji Merkezi’nin temeli bugün düzenlenen törenle atıldı. Genel Müdür Dr. Ruşen Yıldırım, “Temelini attığımız merkez sadece 18 bin metrekare kapasiteli, yüksek teknolojileri barındıracak bir merkez olmayacaktır. Burada hastayı her şeyden önce insan olarak gören, tanı ve tedavi süreçlerinin merkezine teknolojiden önce hastayı koyan bir anlayışın temelini atıyoruz” dedi. Kent Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Cem Bakioğlu ve Kent Sağlık Grubu Genel Müdürü Dr. Ruşen yıldırım’ın ev sahipliğinde gerçekleşen temel atma törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Vali Yardımcısı Celal Ulusoy, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, İzmir halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Neşe Nohutçu, Kanser Şube Müdürü Dr. Ümit Altıntığ ve çok sayıda hekim katıldı. Dr. Yıldırım, Çiğli’de Kent Hastanesi’nin arkasında konumlanan, içinde tam donanımlı Onkoloji Merkezi’nin yer alacağı 18 bin metrekare kapalı alanı olacak 120 milyon liralık yatırım hakkında bilgi verdi.

MERKEZİNDE İNSAN OLACAK
Kanser tanı ve tedavileri konusunda Amerika Birleşik Devletleri’nin kanser alanında önde gelen kuruluşları ile yakın işbirlikleri gerçekleştireceklerini, devam eden çalışmaların bugünlerde sonuçlanmasını beklediklerini söyledi. Kanserin günümüzde tedaviye oldukça olumlu yanıt veren bir hastalık haline geldiğini vurgulayan Yıldırım, “Bu noktaya gelinmesinde erken tanı ve tarama programlarının etkisi büyüktür. Bu husus göz önüne alınarak meme, akciğer, prostat ve kolon kanserleri başta olmak üzere kanserin erken tanısında kullanılacak her türlü genetik testleri dâhil kişiye özelleştirilmiş erken tanı programları bu merkezde kullanılacaktır. Temelini attığımız merkez sadece 18 bin metrekare kapasiteli, yüksek teknolojileri barındıracak bir merkez olmayacaktır. Burada hastayı her şeyden önce insan olarak gören, tanı ve tedavi süreçlerinin merkezine teknolojiden önce hastayı koyan bir anlayışın temelini atıyoruz. Eksiksiz alt yapı ve hastayı merkeze alan yaklaşımla Kent Hastanesi ve Onkoloji Merkezi sadece İzmir’in değil tüm Türkiye hatta çevre ülkelerinde kanser denildiğinde başvuracakları bir referans merkez konumuna gelecektir.”

HAYALİM GERÇEK OLDU
Bakioğlu da hastaneyi daha kurma aşamasındayken bir Onkoloji Merkezi’nin de hayalini kurduğunu söyledi. Kanserin de ileride tamamen tedavi edilebilir hastalıklar arasına gireceğini, ancak şimdi erken teşhisin çok önemli olduğunu belirten Bakioğlu böyle merkezlerin her hastane bünyesinde kurulması gerektiğini belirtti. Bakioğlu,  “Bugün Kent Hastanesi sadece İzmir, Ege’nin değil Türkiye’nin bildiği, yurt dışına adını duyuran bir sağlık kuruluşu haline geldi. Bugün de kanserle mücadele için çok önemli bir merkezin temelini atıyoruz.  Bayraklı’da bir poliklinik çalışmamız var. Balçova için de çalışmalarımız devam ediyor. Böylece Kent merkezli üç poliklinikle hizmet vermeye devam edeceğiz” dedi.

TRAMVAYI BEKLİYORUZ
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Kent Hastanesi Onkoloji Merkezi’yle İlçenin katma değer kazanacağını söyledi. Arslan, Çiğli’nin bir sağlık kenti olma yolunda ilerlediğini belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’ndan  tramvayın bölge hastanesine kadar uzatılmasını istedi.
İzmir’in sağlık sektöründeki bu gelişimlerin kente turizm yanında sağlık kenti kimliğini de kazandıracağına inandığını ve bu yönde planlamalar yapılması gerektiğini belirten İzmir Vali Yardımcısı Celal Ulusoy şöyle konuştu:

KENT SAĞLIK GRUBUNU KUTLUYORUM
 “Kent Sağlık Grubu’nun verdiği hizmetleri yakından izliyor, taktir ediyor, memnuniyet duyuyor ve tebrik ediyorum, başarılarının devamını diliyorum. Sadece ülkemizde değil dünyada da kanser ve benzeri hastalıklar toplumları tehdit ediyor ve büyük mücadele gerektiriyor. Kent Sağlık Grubu’nun bir onkoloji merkezi çalışması başlatması çok önemli. Kanserle mücadele tek devletin altından kalkabileceği bir mücadele değil. Bu hastalıkla mücadelede bütün kaynakları kullanmamız gerekiyor.”

İZMİRLİ HEMŞERİLERİM ADINA TEŞEKKÜR EDERİM
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, törende yaptığı konuşmada sağlık sektörünün bir hizmet ve turizm sektörü olarak büyümesinin önemine dikkat çektiklerini ve 12 yıl önce yaptıkları projelerle bunu planladıklarını söyledi. İnciraltı’nı sağlık sektörüne açmak için uğraştığını, tramwayın Ata Sanayi’ye uzaması için etüd çalışmalarının sürdüğünü belirten Kocaoğlu şunları söyledi:

 KENT “GÜVEN” DEMEK
“Her konuda güvene ihtiyacımız var, hayatının her alanında, her kurumunda, aile ilişkilerinde de ticaret de güvene ihtiyacımız var. Güvensiz bir şey yapmamız mümkün değil. Kent hastanesi, sağlıkta güvenin birinci faktör olduğunu Kent Hastanesi yaklaşık 12 yıllık geçmişinde İzmir’de, Ege’de bilindiği her yerde güvenli olmayı, önce insan demeyi kendisine ilke edinmiş ve bunu topluma yansıtmış bir kurumumuz. Bu tür kurumların ketimizde ve ülkemizde artmasında, insanımızın sağlığının korunmasında, tedavilerin gelişmesinde çok büyük katkısı olacağına inanıyorum ve tüm emeği geçenlere başarılar diliyorum, İzmir kenti adına İzmirli hemşirelerim adına da teşekkür ediyor, hayırlı uğurlu olsun diyorum.”
Konuşmaların ardından temel atma törenine geçildi ve protokol başarı dilekleri ve alkışlar arasında temele ilk harç için pompanın düğmesine bastı.

Kanser tedavilerinde olumlu sonuçları artan radyasyon onkolojisi ve nükleer tıp tedavi yöntemleri en gelişmiş şekliyle bu merkezde yer alacak. 2 adet lineer accelerator, hastaların alacağı tedavilerin aksamadan sürdürülmesini sağlayacak. Beyin kanserleri tedavilerinde eşsiz bir yere sahip gamma Knife radyasyon cerrahisi Kent Onkoloji Merkezinde kullanılacak. Brakiterapi ile birlikte Galyum, Lutesyum radyo izotopları ile yapılabilecek tedaviler bu merkezde verilelecek. 3 adet radyo aktif iyot tedavi odası bu yapıda yer alacak.
Radyasyon Onkolojisi ve Nükleer Tıp hizmetlerinin yanında kurulduğu günden beri hizmet veren medikal onkoloji daha sık kullanılan adıyla kemoterapiler artan bir oranda sunulmaya devam edecek. Sadece 44 yataklı bir servis bu amaçla kullanıma girecektir. Zor ve ileri seviyelerdeki kanser vakalarında ihtiyaç duyulacak yoğun bakım yatak kapasitesi de bu proje ile 2 katına çıkartılacak 85 yataklı erişkin yoğun bakım kapasitesine ulaşılacak.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Mamografi Eşliğinde Biyopsi

Duygusal travma, ‘Kırık Kalp Sendromu’na neden olabilir!

63 yaşında yeni nefesine kavuştu!

Parkinson’ hastalarının tedavisi tek bir merkezde!

Arşiv