Kent-Yaşam yazarları onuncu yılda buluştu

  • 0
  • 1.862
Yazı Boyutu:

Gazeteci Hüseyin Erciyas'ın girişimiyle oluşturulan haber-bilgi portalı Kent-Yaşam, on yılı geride bıraktı. Onuncu yıl buluşması, www.kentyasam.com alan adıyla yayınlanan Kent-Yaşam yazarlarını ve emek verenlerini bir araya getirdi.
 
Kent-Yaşam editörleri Saadet ve Hüseyin Erciyas, konuklarını Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ndeki Yakın Kitabevi'nde ağırladı. Haber-bilgi sitesinin oluşturulmasından bu yana geçen on yılı değerlendiren Kent-Yaşam yazarları, sitenin içeriğine ve biçimine ilişkin görüş ve önerilerini paylaştı.

Sitenin editörlerinden gazeteci Saadet Erciyas, Kent-Yaşam'ın İzmir'in ilk değil, ancak “en kıdemli” haber portalı olduğunu söyledi. On yılı geride bırakırken ziyaretçisi sayısının henüz 9 milyonu aştığını belirten Erciyas, Kent-Yaşam'ın ziyaretçi ve sayfa görüntüleme bileşiminde yüksek değerlere sahip olduğunun altını çizdi.
 
"İzmir'in haber-bilgi sitesi" söylemiyle yayınlanan www.kentyasam.com alan adlı sitede ağırlıkla kent, eğitim, bilim, kültür, sanat, sağlık, ekonomi haberleri yer alıyor. Kent-Yaşam'ın kent gazeteciliği konusunda örnek bir duruş sergilediğini, kenti ve kentliyi ilgilendiren konularda haber ve bilgi sunduğunu anlatan Hüseyin Erciyas, şu görüşleri dile getirdi:
 
“İçeriği  7'den 77'ye herkesi kucaklayan Kent-Yaşam'ı benzerlerinden ayıran en önemli özellik çoğunluğu gazetecilik deneyimli yazarları ve çizerleri. Alanlarında uzman, aydın kişiler, izlenim, gözlem, görüş, duygu, düşünce ve önerilerini, fotoğraflarını, resim ve desenlerini Kent-Yaşam'da paylaşıyor. Kent - Yaşam'ı farklı ve eşsiz kılan da bu özelliği.”
 
Buluşmaya, Kent-Yaşam ailesinden Bedriye Gülay Beşikçi, Orhan Beşikçi, Öykü Bolulu, Sabriye Mercan Bolulu, Çiğdem Askeri Coşkun, Seçkin Çiğdem, Hüseyin Erciyas, Saadet Erciyas, Emre Erdoğan, Alahattin Gürırmak, Ayşe Başak Kaban, Derya Kaban, Semra Kadaifçioğlu, Filiz Telli Kalkan, İlhan Pınar, Ercan Sever, Burcu Taner, Işık Teoman, Gürol Tonbul, Emel Akçay Uzun, İlay Zeynep Uzun, Yaşar Ürük, Aybala Yentürk ve Fergül Yücel katıldı. Hicran Erdoğan, Neslihan Perşembe, Cihan Fırat, Utku Bolulu, Mustafa Coşkun ve Levent Salıcı da eşlik etti.
 
Kent-Yaşam'ın editörleri Saadet ve Hüseyin Erciyas, siteye emeği geçenlere teşekkür ederek onuncu yıl anısına birer plaket verdi. Yaşama genç yaşlarda veda eden yazarlar Fevzi Yılmaz ile Mustafa Kirman'ın özlemle anıldığı buluşmaya Sıla Gülseven, yazarlar Haluk Işık, Şirin Özgür Yörük, Hasan Tahsin Kocabaş ve Dr. Ülkümen Rodoplu katılamadı. Kent-Yaşam yazar, çizerleri ve emek verenleri, etkinlik sonunda anı fotoğrafı çektirdi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Audi Vosmer farkıyla Bornova’da

Gaziemir’de temizlik devrimi

Geleneği bozun, oy verin

Dönüşümü yerinde yapacağız

Sertel’den Bakan’a destek

Kapı kapı akşam mesaisi

Arşiv