Kentin simgesi palmiyeler koruma altında

Konak Belediyesi kenttin simgesi olan palmiyeler için ciddi bir salgın tehdidi oluşturan Kırmızı Palmiye Böceği istilasına karşı ilaçlama çalışması başlattı.

  • 0
  • 229
Kentin simgesi palmiyeler koruma altında
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Konak Belediyesi kenttin simgesi olan palmiyeler için ciddi bir salgın tehdidi oluşturan Kırmızı Palmiye Böceği istilasına karşı ilaçlama çalışması başlattı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleriyle koordineli yürütülen ilaçlamalar kapsamında kent merkezindeki palmiyelere bakım yapıldı.

105 PALMİYE İLAÇLANDI
Bazı palmiyelerde görülen Kırmızı Palmiye Böceği’nin tüm palmiyelere yayılmasını önlemek ve diğer palmiyeleri koruma altına almak amacıyla başlatılan çalışmalaraAlsancak Sevgi Yolu’ndaki palmiyelerden başlandı. Konak Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince başlatılan ilaçlamada Sevgi Yolu’nda bulunan 105 palmiye ağacı ilaçlanarak koruma altına alındı.

İKİ AY SONRA YENİDEN İLAÇLANACAK
Aşılama yöntemiyle yapılan ilaçlama ağaç gövdesine açılan 10 santimetrelik oluklardan ilacı ağacın içine şırınga ederek uyguluyor. Yapılan ilaçlamanın palmiyeleri korurken, insan sağlığına zarar vermediği belirtildi. Yetkililer Konak Belediyesi sınırları içindeki parklarda bulunan tüm palmiyelerin ilaçlanacağını dile getirirken uygulamanın etkili olabilmesi için ilaçlama işleminin yaklaşık iki ay sonra tekrarlanacağını söyledi.

EŞ ZAMANLI ÇALIŞMA
Kırmızı Palmiye Böceği’nin ülkemize dikilmek üzere yurtdışından getirilen palmiyelerle geldiğini tahmin ettiklerini dile getiren yetkililer, salgının endişe verici nitelikte olmadığını söyledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri de Kırmızı Palmiye Böceği ile eş zamanlı olarak mücadele başlattı. Kentin simgesi olan ve yol kenarlarında dikili bulunan tüm palmiyeler de İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ilaçlanıyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv