Kentsel dönüşümde yine EGE-KOOP damgası

  • 0
  • 1.550
Yazı Boyutu:

Halk arasında “Kentsel Dönüşüm Yasası” olarak bilinen “6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun” çerçevesinde doğru yaklaşım ve çalışmaların yanında yer alan Ege-Koop; ilk örnek Kentsel Dönüşüm Projesi’ni Bayraklı Adalet Mahallesi’nde açıkladı.
 
Ege-Koop’un talep üzerine hazırladığı Örnek Kentsel Dönüşüm Projesi, mahalle sakinlerinde hayranlık uyandırdı. Sunumla birlikte projenin koordinatörlüğünü üstlenen İstanbullu ünlü Mimar Erden Güven ile Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan’ı soru yağmuruna tutan mahalle sakinleri, kooperatifleşmek için harekete geçme kararı aldı.
 
ASLAN: ÖNEMLİ OLAN MEVCUT DEĞERİ İKİYE, ÜÇE KATLAMAK…
İlki yaklaşık 5 ay önce gerçekleşen toplantıda alınan karar doğrultusunda hazırlanan projenin bu bölgedeki mülk sahiplerine artı değer sağlamak üzerine geliştirildiğini belirten Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, “ Burası çok özel bir bölge. İzmir’in yeni kent merkezi olarak ilan edilmiş bölgenin hemen yanında. Şüphesiz değerli bir bölge ancak hazırladığımız örnek proje ile mevcut değeri ikiye, üçe katlamayı amaçladık ve bunu da başardık. Bizim için önemli olan tüm mahalle halkının çıkarlarını en üst düzeyde korumak, mülklerinin değerlerini üst noktaya taşımak.” dedi.
 
“PROJE BU, KARAR SİZİN…”
Ege-Koop’un bir inşaat şirketi ya da müteahhitlik firması olmadığını, bu yüzden yapılan çalışmanın sadece mahalle sakinlerini bilinçlendirmek ve süreci belirsizliklerden uzak bir şekilde sürdürmelerine imkan vermek amacıyla yapıldığını kaydeden Aslan, “ Ege-Koop kentsel dönüşümde İzmirlilerin avukatıdır. Ege-Koop kentsel dönüşümün yerinde yani insanları bulundukları yerlerden uzaklaştırmaksızın yapılmasını savunmaktadır. Bu toplantı sizlerin talebi ile gerçekleştirildi. Sizler başvuru yaptınız, proje hazırlayın dediniz biz de şimdi karşınıza bu taslak proje ile çıktık. Ancak bu sonuçta bir
 
taslak projedir. Bunun gerçeğe dönüşmesi ya da bu çapta, bu ölçekte projenin var edilmesi tamamen sizlerin biz bu işte varız demesine bağlıdır. Kimle isterseniz onunla yaparsınız. İster kooperatifleşerek Ege-Koop çatısı altında ister Bakanlıkla ister belediyeyle. Bu tamamen sizlerin kararıdır. Biz burada sadece bir yol açıyoruz.” diye konuştu.
 
MİMAR GÜVEN: BİRLİK OLURSANIZ KAZANIRSINIZ
Taslak projenin sunumunu ise İstanbul ve Gaziantep başta olmak üzere birçok kentte kentsel dönüşüm projelerini hayata geçirmiş olan Mimar Erden Güven yaptı. Kentsel dönüşümden kentsel yenilemeye, sokak sağlıklaştırmadan, yeşil bina ve ekolojik tasarıma kadar birçok alanda projeleri ile tanınan Güven, taslak projenin tamamen mahalle sakinlerinin yaşam biçimleri, memleketleri, gelir düzeyleri gözetilerek hazırlandığını söyledi. Bu tür bir proje ile hem mevcut alanın değerine değer kattıklarını hem de yeni yaşam alanındaki giderleri de vatandaşın sırtına yüklemediklerini dile getiren Güven, “Ortak akıl çerçevesinde, bireysel değil birlikte hareket ederseniz, ister kooperatif, ister dernek ya da vakıf çatısı altında bir araya gelirseniz bu ya da benzeri projelerle çok ama çok karlı çıkarsınız. Hakkınızı korumakla kalmaz önemli kazançlar elde edersiniz. Önemli olan bunun kararını almak” dedi.
 
MAHALLE HALKI: KOOPERATİFLEŞECEĞİZ…
Ege-Koop Kentsel Dönüşüm Uzmanı Fatma Coşan’ın da, riskli alanların dönüştürülmesine yönelik yasa hakkında bilgilendirmeler yaptığı toplantı sonrasında mahalle sakinleri Genel Başkan Aslan ve Mimar Güven’i soru yağmuruna tuttular. Taslak projeyi çok beğendiklerini ifade eden Adalet Mahallesi sakinleri şunları söyledi: “ Ege-Koop ile bu ya da benzer bir çalışmanın içinde olmayı çok isteriz. İnşallah kısa zamanda kooperatifleşme çalışmalarını bitirir ve bir an önce harekete geçeriz. Çünkü Hüseyin Aslan Başkanımıza güvenimiz sonsuz. O bizi aldatmaz.”    

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv