Kentsel dönüşümün rantını kuruşuna kadar vatandaşa vereceğiz

  • 0
  • 654
Yazı Boyutu:

Bayraklı’da konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentin gelişmesinden doğan rantı bölge insanına verecek bir dönüşüm politikası izlediklerini söyledi. Kent gündemine taşınan “ithal aday” söylemlerine de değinen Başkan Kocaoğlu, “Ben İzmirliyim. 45 yıldır İzmir’deyim. Burada iki çocuk büyüttüm, ticaret yaptım. Bütün dostlarım, herşeyim burada” diye konuştu.  

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bayraklı Belediyesi tarafından yapılan “Murat Çobanoğlu Parkı” ile Osmangazi Mahallesi Parkı’nın açılışını gerçekleştirdi. Vatandaşlar tarafından yoğun sevgi gösterileri ile karşılanan Başkan Kocaoğlu, törende yaptığı konuşmada, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel dönüşüm prensiplerini anlattı.  Kentsel dönüşüm yapılacak bölgede vatandaşları komşusundan, çarşısından ayırmak istemediklerini belirten Başkan Kocaoğlu, “İkinci amacımız, kenti bozmadan, fazla yoğunluk vermeden ama bina maliyetinin haricindeki ekonomik değeri olduğu gibi kuruşuna dokunmadan orada yaşayan insanlarımıza vermektir. Yüzde 100’ünü vermektir. Bu iki ilke ile hareket ediyoruz. Her türlü çalışmamızı yapıp, engellemelere de Bayraklı Belediye Başkanımızla birlikte  göğsümüzü siper ederek kent dönüşümünü gerçekleştireceğiz. İzmir’i bu asrın değil gelecek asrın kent dönüşümüne kavuşturacağız. 60 senede yokluk içerisinde kurulan bu kenti, 60 sene sonra bir daha problem olmayacak şekilde yolundan otoparkına, ibadethanelerden kent ormanlarına, büyük parklara dönüştürecek şekilde planlamamızı yapıyoruz” diye konuştu.  Kent dönüşümüne en çok ihtiyacı olan bölgelerin başında Bayraklı’nın geldiğini hatırlatan Başkan Kocaoğlu konuşmasına şöyle devam etti:“Biz Başkanımızla birlikte kent dönüşümü ile ilgili mükemmel bir çalışma yaptık. Bayraklılı hemşehrilerimizin önüne koyduk. Yerel seçim sürecinde anlaşmalar bir sıkıntıya girdi. Bu doğal. Seçimin verdiği atmosferle herkes kendine göre ‘biz şöyle, biz böyle yapacağız’ diye Bayraklı sakinlerinin kafasını karıştırıyor. Seçimden hemen sonra bu çalışmalarımıza yoğun bir şekilde hız vereceğiz. Vermek zorundayız.” 

Hem denize hem Manisa’ya bağlandı

Bayraklı’nın geçen beş yıllık sürede önemli sorunlarını çözdüklerini belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Bayraklı’nın tepesinde Ekrem Akurgal Rekreasyon Alanı’nı açtık. Burada Kent Koleji’ni kurduk. Meslek eğitimi yapıyoruz. Gençlerimiz spor yapıyor. Yıllardır konuşulan Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi’ni açtık. Şimdi bu caddeyi bir yandan Altınyol’a yani sahile diğer yandan da Bornova Belediye Başkanımızla birlikte 57. Topçu Tugayı’na, yani Manisa Yolu’na bağlıyoruz. Böylelikle trafik daha da rahatlayacak.” diye konuştu. 

Kent Koleji geliyor
Düz lise mezunlarını meslek sahibi yapacak Kent Koleji’nin de açılacağı müjdesini veren Başkan Kocaoğlu, “Şuanda geçici olarak Ekrem Akurgal Rekreasyon Alanı’nda kurulan Kent Koleji’nin ihalesini yaptık. Eski DGM binasında projemizi hayata geçiriyoruz. Burada meslek sahibi olmayan düz lise mezunu gençlerimizin turizm, hizmet sektöründe, sanayide değerlendirilmesini sağlayacağız. Özel sektörle birlikte onlara pratik de  yaptırarak sektörde ihtiyaç olan elemanı yetiştirip, nitelikli eleman haline getirip iş bulma olanağını sağlayacağız” dedi. 

“İzmirliyim..”
Başkan Kocaoğlu, İzmir’in gündemine taşınan “ithal aday” söylemlerine de değindi. İktidar partisi adayının “Aziz Kocaoğlu da İzmirli değil” göndermesine yanıt veren Başkan Kocaoğlu, “Ben İzmir’e 1968 senesinde geldim. 45 yıldır İzmir’deyim. Ben hiçbir zaman ‘İzmir doğumluyum’ demedim ama İzmirliyim. Burada iki çocuk büyüttüm, ticaret yaptım. 45 yıldır bütün dostlarım, herşeyim burada. Ben İzmirliyim” diye konuştu. 

Karabağ, “dolar değil doğa yeşilcisiyiz”
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Osmangazi Mahallesi’nde hizmete aldıkları parka efsane başkan İhsan Alyanak’ın ismini vermek istediklerini söyledi. Yeşil alanlarını AVM yapmayı düşünen zihniyetin çocukları olmadığını belirten Karabağ, “Göreve geldiğimizden günden beri 30 tane park yaptık. Büyükşehir Belediyemiz 90 bin metrekarenin üstünde Ekrem Akurgal Rekreasyon Alanı’nı ve Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi’nde yüzbinlerce mektrekare yeşil alan yaptı. Yine Soğukkuyu Mahallesi’ne yeşil alanlar yaptı. Büyükşehir Belediyemizle birlikte yeşil alan miktarlarını artıracağız. Biz yeşilciyiz. Biz ‘dolar’ değil doğa yeşilcisiyiz” diye konuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv