Kentte Kadın Var

  • 0
  • 496
Kentte Kadın Var
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir’in merkez ilçesi Konak örnek bir karara daha imza attı. Kentin kültürel zenginliğini ve çeşitliliğini öne çıkarmak adına belediye çalışmalarını her ay farklı bir temayla sunulmasını sağlayacak önerge Konak Belediye Meclisi tarafından kabul edildi.  Başkan Sema Pekdaş’ın imzasıyla meclis gündemine gelen önerge ile ilk olarak Mart ayı boyunca kadına yönelik negatif ayrımcılığa karşı mücadeleyi desteklemek adına ‘Kentte Kadın Var’ teması kullanılacak. Farkındalık yaratmak adına çeşitli toplantı ve forumların düzenleneceği Mart ayı boyunca tüm belediye yazışmalarında da ‘Kentte Kadın Var’ logosu yer alacak.

Konak Belediyesi’nin Mart ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumu Belediye Başkanı Sema Pekdaş yönetiminde gerçekleştirildi. CHP ve AKP’li kadın meclis üyeleri Mersin’de cinayete kurban giden Özgecan Aslan’ın katledilişini kınamak için meclis salonuna siyah renk kıyafetlerle katılırken, AKP’li erkek meclis üyeleri de kravatlarına taktıkları Özgecan Aslan fotoğrafıyla gerçekleşen protestoya destek verdi.

KADIN SIĞINMA EVİ AÇILIYOR
Komisyon raporlarının oylamasına geçilmeden önce kısa bir konuşma yapan Başkan Pekdaş, Şubat ayının kısa ancak acı dolu bir ay olarak geçtiğini dile getirdi. Mersin’de katledilen Özgecan Aslan’ı anan Pekdaş, Özgecan’ın kadına karşı şiddetin simgeleşen ismi olduğunu belirterek, “Bu olay kadının statüsünün tüm yurttaşlarla eşit hale getirilmesi için çalışmalar yapılmasının ne kadar zorunlu olduğunu gösterdi. Sadece kadına yönelik değil, her türlü şiddetin önlenmesi için de çalışma yapmak zorundayız. Konak Belediyesi’nin bir kadın sığınma evi yoktu. En kısa sürede sığınma evini hizmete açacağız” dedi. Pekdaş, konuşmasında Ege Üniversitesi’nde çıkan olaylarda bıçaklanarak öldürülen üniversite öğrencisi Fırat Çakıroğlu ile iki gün önce hayatını kaybeden, Türk Edebiyatı’nın usta kalemi Yaşar Kemal'i de anarak duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

NEGATİF AYRIMCILIĞA KARŞI MÜCADELE
Meclis toplantısında Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın kentin kültürel zenginliği ve çeşitliliğinin farkına varılmasını sağlamak amacıyla, her ay meclis heyetice belirlenecek bir temanın ay boyunca belediyenin tüm çalışmalarında önce çıkarılması ve belirlenecek tema logosunun da tüm yazışmalarda kullanılması öneren önergesi de görüşüldü. Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Mart ayının kadınların konuşulduğu ve konuştuğu ay olduğunun dile getirildiği önergede, Mart ayında Konak’ta yapılacak tüm etkinliklerde ‘Kentte kadın Var’ temasının kullanılması önerildi. Önergede, “Kadınların kadın olmaktan kaynaklı ayrımcılığa sürekli maruz kalması ve bizim kadına yönelik her türlü negatif ayrımcılığa karşı tüm gücümüzle karşı çıkma sorumluluğumuz beraber değerlendirildiğinde Mart ayı temamızı ‘Kentte Kadın Var’ olarak belirlenmesi son derece anlamlı olacaktır” denildi.

HER AY FARKLI BİR TEMA
Meclisin aldığı kararla önemli bir farkındalığa imza atan Konak Belediyesi, Mart ayı boyunca belirlenen ‘Kentte Kadın Var’ temasını kullanacak. Düzenlenecek etkinliklerle öne çıkarılacak temanın sloganı ve logosu tüm yazışmalarda yer alacak. Buna ek olarak katılımcı demokrasiyi güçlendirmek adına toplantılar ve forumlar düzenlenecek. Farkındalığın arttırılmasının hedeflendiği tema çalışması ile kadına yönelik negatif ayrımcı uygulamaların kaldırılması, dezavantajlı durumların giderilmesi gibi konular da ele alınacak. ‘Kentte Kadın Var’ ile başlayan aylık tema çalışmaları her ay farklı konuda belirlenecek yeni temalarla ve kapsayıcı çalışmalarla sürecek. 

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Koltuğunu çocuklara devretti

Çocuk başkanı park ve barınak istedi!

Minik başkanlar projelerini açıkladı

Yarımada Kadar Güzel Bayram!

Foça'da 23 Nisan coşkusu

Başkan Tugay Ege Ordusu Komutanı Yeni’yi ziyaret etti

Arşiv