Kent’te pembe seferberlik

Kent Onkoloji Merkezi’nde, pandemi nedeniyle takılması zorunlu olan maskeler Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında hastalığa dikkat çekmek amacıyla sembol renk “pembe” oldu.

  • 0
  • 3.119
Kent’te pembe seferberlik
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Kent Onkoloji Merkezi’nde, pandemi nedeniyle takılması zorunlu olan maskeler Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında hastalığa dikkat çekmek amacıyla sembol renk “pembe” oldu. Hemşireden doktora, teknisyenden temizlik personeline kadın erkek herkes pembe maske takarak farkındalık yaratırken, bu seferberliğe hastalar da katıldı. Doç. Dr. Gürbüz Görümlü, “Kanser ile mücadelede için en önemli strateji, kanserin erken saptanmasıdır. Farkındalık yaratarak bu mesajı vermek istiyoruz” dedi.  

Ekim ayı tüm dünyada “Meme Kanseri Farkındalık Ayı” olarak kabul edilip çeşitli kampanyalar gerçekleştirilirken, Kent Onkoloji Merkezi’nde “Pembe maske tak, meme kanserine dikkat çek” etkinliği düzenlendi. Bir ay boyunca tüm çalışanların pembe maske takacağı etkinliğe Kent Sağlık Grubu’nun bünyesinde yer alan Kent Hastanesi ile Alsancak ve Bayraklı Tıp Merkezleri de dahil olurken, pembe maskeler sağlık kuruluşunda hoş görüntüler yarattı. Çeşitli rahpatsızlıkları nedeniyle hastaneye, tıp merkezlerine gelen kadın erkek hastalar pembe maske takarak etkinliğe destek verirken, medikal onkoloji uzmanı Doç. Dr. Görümlü önemli uyarılarda bulundu. Houston Methodist Hospital işbirliği ile hizmete açılan Kent Onkoloji Merkezi’nde tanı ve tedavide yol haritalarının tümör konseylerince belirlendiğini, kişiye özel tedavilerin yanında her türlü destek uygulamalarının sunulduğunu belirten Doç. Dr. Görümlü, şöyle konuştu;

“Meme kanseri, kadınlarda en sık görülen kanserlerin başında geliyor. Araştırmalar, her 8 kadından birinin meme kanseri olacağını gösteriyor.  Ülkemizde her yıl 15 bin kadın meme kanseri tanısı alıyor. Meme kanserinin erken tanısında 3 ana yöntem mevcut. Bunlardan biri kişisel (kendi kendine yapılan) meme kontrolleri, ikincisi klinik (doktor tarafından yapılan) meme muayenesi, üçüncüsü ise mamografi / meme ultrasonografisi tetkikleridir. Kanser ile mücadelede için en önemli strateji, kanserin erken saptanmasıdır. Meme kanseri, erken evrede saptandığında başarıyla tedavi edilebilen bir hastalıktır. Meme Kanseri farkındalık ayı kapsamında çeşitli etkinliklerle bu hastalık konusunda kadınları bilinçlendirmeyi amaçlıyoruz. Kontrollerini yaptırma, şüpheli durumlarda hekime başvurmayı geciktirmeme konusunda farkındalık yaratmaya çalışıyoruz.”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Hayat Projesi ile hedefe tam isabet

Alfa kuşağının teknoloji alışkanları değişti

Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Akredite Edildi

Gürcü hasta robotik cerrahi teknolojisiyle şifa buldu

Şehir Hastanesi’nde Tüp Bebek Tedavisi

Eşrefpaşa’nın hidroterapi havuzlu sağlık hamlesi

Arşiv