Kılıçdaroğlu Uzundere’de temel attı

  • 0
  • 951
Yazı Boyutu:

Karabağlar Belediyesi’nin prestij projesi Uzundere Rekreasyon Alanı’nda yer alacak sanatsal ve heykel yapılar, tematik oyun alanlarının temeli CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı törenle atıldı. Kılıçdaroğlu, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm’e övgü dolu sözlerle teşekkür etti.  
 
İzmir’e gelen Kılıçdaroğlu, Gaziemir’deki fuar alanının temel atma töreninin ardından Başkan Kürüm ile birlikte, Karabağlar Belediyesi’nin yeni hizmet binasını, Bozyaka Pazaryeri ve Kültür Merkezi Kompleksi’nde incelemelerde bulundu. Karabağlar Belediyesi’nin Eğitim Merkezi’ni ziyaret eden Kılıçdaroğlu, öğrencilerle ve aileleriyle sohbet etti. Karabağlar’da parkta oynarken maganda kurşunu ile yaşamını yitiren 6 yaşındaki Umut Ceylan’ın Gülhan Ceylan ve kızı Doğa, Kılıçdaroğlu ile kısa bir süre sohbet etti. Acılı anne Gülhan, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm’ün kendisine sahip çıktığını belirterek, Başkan Kürüm’e çok teşekkür etti.
 
Uzundere’de bulunan Temizlik İşleri Müdürlüğü Şantiyesi’ni ile Gıda Bankası’nı da ziyaret eden Kılıçdaroğlu, işçilerle lokalde buluştu, yemek yedi. Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde  görevli işçiler, “Karabağlar’a taşeron girmeyecek” sözünü tutan Başkan Kürüm’e teşekkürlerini iletti. Kılıçdaroğlu, daha sonra Madımak Anıtı ve Pir Sultan Heykeli’ni de açtı, yeni hizmete açılan Nikah ve Düğün Salonu’nda ise CHP’ye katılan partililere rozet taktı, sonra da çınar ağacı dikti. 
 
Rekreasyon Alanı’nda halka seslenen Kılıçdaroğlu, Başkan Kürüm’e övgü dolu sözlerle teşekkür etti. Kılıçdaroğlu, “Aziz Başkan İzmir’e çok güzel işler yapıyor. Onun yaptıklarını Türkiye örnek alıyor. Umuyorum siyasal iktidar da örnek alır. Sıtkı Başkan da yaptıklarını anlattı. Aslında yaptıkları daha fazla... Anadolu’dan insanlar burada barış içinde yaşıyorlar. Güvendikleri, inandıkları bir belediye başkanı var. Başkan halkı ile kucaklaşmış durumda. Kendisi ‘yeşil alanı arttırdım, dershane açtım’ diyor. 1200 aileye Bağ-Kart ile ulaşıyor. Bir belediye başkanı nasıl olur diye sorarsanız örneği burada duruyor. Örneği Sıtkı Başkan”z dedi.
 
İzmirli belediye başkanlarına övgü dolu sözlerle teşekkür eden Kılıçdaoğlu, belediyeciliğin CHP’nin işi olduğunu söyledi, “Çünkü biz halk için çalışırız. Yoksulluk, işsizlikle mücadele ederiz. CHP sosyal belediyecilik yapar, insan odaklı belediyecilik yapar. Bu amaç için yola çıktık, mücadele ediyoruz. Türkiye’nin sorunları var. Bunun çözümü de var. Çözüm yolu Türkiye’yi sorunların odağı haline getiren iktidarı değiştirmekten geçiyor. Onun yolu da insan odaklı siyasetten, halka yakın olmaktan, özgürlükçü olmaktan geçiyor” dedi.
 
TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin, Gökhan Günaydın, PM Üyeleri, İzmir Milletvekilleri, İl Başkanı Ali Engin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçe belediye başkanlarının da katıldığı törende konuşan Başkan Kürüm, büyük gurur yaşadığını söyledi. Üst yapısı ile Türkiye’ye örnek olacak projede, 37,5 metre yüksekliğinde, dünyanın en büyük heykel binası inşa edileceklerini anlatan Kürüm, “Sayın Genel Başkanım 8 ay sonra geldiğinizde, buranın açılışını yaparak, Nasrettin Hoca heykel binasından İzmir’i birlikte izlemek isteriz. Bu 230 hektar alanı kendi kaynaklarımızla olanaklarımızla yaptık. Buraya heykeller yaptığımızı söylüyorlar. Ancak biz heykel yapılar yapıyoruz. Göle maya çalan Nasrettin Hoca figürlü heykel bina, müze ve kültür merkezi olacak. 1200 metrekare alana oturacak. Burası İzmir’in gururu olacak. Karabağlar’da örnek belediyecilik anlayışı ile hizmet üretiyoruz, Karabağlar’a layık olmaya çalışıyoruz. 13 bin oy farkıyla 2099 seçimlerinde başarı elde ettik, 2014  seçimlerinde ise hedefimiz 50 bin. AKP Karabağlar’ı alamayacak” dedi.
 
Projenin önemli bir bölümünü oluşturan sanatsal ve heykel yapıların içinde bulunduğu tematik parkın temelini Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanvekili Mumcu, Kocaoğlu, Kürüm ve ilçe belediye başkanları birlikte attı. Kürüm, “Bu proje Karabağlar’ın projesi olmaktan öte, İzmir’in, Ege’nin projesi. Projeyi yaklaşık 10 ayda, 300 günde tamamlayarak hizmete açacağız” dedi.
 
155 BİN METREKARE YEŞİL ALAN
Uzundere Rekreasyon Alanı’nda, 2500 kişilik amfi tiyatro, gençlik merkezleri, kapalı yüzme havuzları, nikah, düğün ve kır düğün salonları ile seyir terasları, göletler yer alıyor. Kentin merkezine 155 bin metrekarelik yeşil alan kazandıracak proje, yıl sonuna kadar tamamlanarak hizmete açılacak. Göle maya çalan Nasrettin Hoca heykel yapısı ile Gunniess Rekorlar Kitabı’na, dünyanın en büyük heykel yapısı olarak girecek. 1200 metrekare alana inşaa edilecek, 37,5 metre yüksekliğindeki heykel bina, kongre merkezi, kültür merkezi, restoranlar, seyir terasları olarak kullanılacak.
 
TEMATİK PARK’TA NELER YER ALIYOR
Tematik park ve oyun alanlarında, Nasrettin Hoca figürlü heykel binaların yanı sıra Nuh’un Gemisi’nin figüre edildiği bir diğer heykel bina da bulunuyor. Heykel yapılar, restoran, kafeterya, müze, kültür merkezi olarak hizmete açılacak. Çocuk ve gençlerin sörf yapabileceği dev köpek balığı heykellerinin bulunduğu yüzme havuzlarının toplam alanı ise 4 bin metrekare. Tematik park alanında, ejderha figürlü kaydıraklar, mantar kamelyalar da bir unsunlar. Oyun alanında Tom&Jerry, Keloğlan, Pamuk Prenses Yedi Cüceler gibi çocukların çok sevdiği onlarca masal ve çizgi film kahramanları, fil, timsah, balık, dino figürlü kaydıraklar, heykeller ve oyun grupları projenin diğer ayrıntıları.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Oyuncak Hastanesi açıldı

Arşiv