Kime ne ceza kestiğinizi açıklayın!

  • 0
  • 827
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, çevreyi kirlettikleri gerekçesiyle Büyükşehir Belediyesi hakkında peşpeşe cezalar kesen ve Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ata Erpolat’ın “Kasıtlı bir şey yok. Biz görevimizi yapıyoruz” sözlerine “O zaman listenizi açıklayın da, kimlere hangi cezayı kestiğinizi, görevinizi nasıl yaptığınızı herkes öğrensin” şeklinde tepki gösterdi.
 
Geçtiğimiz Cuma günü bir basın toplantısı düzenleyerek Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü’nün Büyükşehir Belediyesi’ne karşı uyguladığı “çifte standardı” örnekleriyle ortaya koyan Başkan Kocaoğlu, “kafasına göre hareket etmeyip görevini yaptığını” söyleyen Ata Erpolat’a “Peki bunlar göreviniz değil mi?” diyerek şu soruları yöneltti:
 
Radyasyon tehlikesi için kime ceza kestiniz?
“Gaziemir’deki eski kurşun fabrikası arazisinde tehlikeli atıkların uzaklaştırılması konusunda ne yaptınız? Oradaki işletme faaliyetteyken denetlediniz mi? O atıklar kentin göbeğinde nasıl durdu? Sanayi tesislerinin tehlikeli atıkları için ne yapıyorsunuz? Nasıl bertaraf ediyorsunuz? Kime hangi cezayı kestiniz? Gediz’deki kirliliğe karşı neler yaptınız? Gediz havzasında dereye deşarj yapan sanayi kuruluşları hakkında hangi yaptırımları uyguluyorsunuz? İzmir’in Çandarlı sahili 1500 ton petrol çamuru ile kaplandı. Siz burada hangi işlemi yaptınız? Kirliliğin kaynağını tesbit ettiniz mi? Kime hangi cezayı kestiniz? Söküm tesislerindeki asbestli ve tehlikeli atıklarla ilgili gerekli denetimleri yaptınız mı? Karaburun’da, Seferihisar’da kurulmak istenen balık çiftliklerinin oluşturduğu kirlilik tehditlerine karşı ne yaptınız? Mevcut çiftliklerin yasal uzaklığa taşınması için hangi adımları attınız. Çevre kirliliği yaratan taş ocaklarına karşı ne yaptınız? İzmir içme suyunun yaklaşık yüzde 40’ını karşılayan Tahtalı Barajı koruma alanı sınırında, yaklaşık 300 bin kişinin içme  suyunu karşılamak için planlanan Çamlı Barajı bölgesinde kurulan altın madenlerinin çevreye zararı konusunda bugüne kadar ne yaptınız? Bacalarındaki filtreleri çalıştırmayan sanayi tesislerine karşı hangi yaptırımları uyguladınız?”
 
Başka kimleri savcılığa verdiniz?
Ata Erpolat’ın “Kasıtlı bir durum yok. Para cezası kestikten sonra Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunmak zorundayız” sözlerini hatırlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Çevre İl Müdürlüğü’nden savcılığa suç duyurusunda bulundukları kuruluşları açıklamalarını istedi. Başkan Kocaoğlu, kendisi hakkında “Başkan oldu diye yasalar önünde ayrıcalık yapmak zorunda mı?” diyen AKP İzmir Milletvekili Aydın Şengül’e de, “İşte ben de tam bu noktaya dikkat çekmek istemiştim. Yasalar önünde ayrıcalık yapılmaması ve herkese eşit davranılması gerektiğini anlatmaya çalışıyorum. Sayın Şengül’e bu hatırlatmayı yaptığı için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv