3 Tenor ile sezon açacak

Her yıl olduğu gibi bu yıl da muhteşem bir konserle izleyicisiyle buluşacak olan Barış Çocuk Orkestrası, sezon açılışını Ankara Devlet Opera ve Balesi solist sanatçılarından oluşan 3 tenor grubu ile açacak.

  • 1
  • 2.114
3 Tenor ile sezon açacak
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Barış Çocuk Orkestrası, her yıl olduğu gibi bu yıl da muhteşem bir konserle izleyicisiyle buluşacak. 7 Yıldır çok değerli sanatçıların gönüllü olarak verdikleri konserlerin geliriyle ve İzmirli bazı sanatseverlerin bağışlarıyla yürütülen proje için bu kez Ankara Devlet Opera ve Balesi solist sanatçılarından oluşan 3 tenor grubu davet edildi ve onlar da gönüllü olarak bu konseri yapmak için İzmire gelecekler. En sevilen Napoliten şarkılar, Azeri türküler ve halk ezgilerimizden oluşan muhteşem bir programda Barış Çocuk Orkestrası da 3 Tenora eşlik edecek.

3 TENOR:
Türkiye'de operanın ve çok sesliliğin daha geniş kitlelere ulaşması amacıyla 14 yıl önce kurulan Üç Tenor Grubu ülkede ve dünyanın pek çok yerinde eserlerini sanatseverlerle buluşturuyor.

Ankara Devlet Opera ve Balesi'nde solist sanatçı olarak görevlerini sürdüren Şenol Talınlı, Ayhan Uştuk ve Aykut Çınar 'dan oluşan Üç Tenor Grubu, ilk konserini 28 Eylül 2008'de Şef Gürer Aykal yönetiminde Ankara Devlet Opera ve Balesi Sezon Açılış Konseriyle gerçekleştirdi.

Gürer Aykal, Rengim Gökmen, Antonio Pirolli, Naci Özgüç, İbrahim Yazıcı, Bujor Hoinic, Oğuzhan Balcı gibi önde gelen şeflerin yönetiminde Devlet Senfoni Orkestraları ve Opera Orkestraları ile yurdun birçok yerinde konserler veren Üç Tenor Grubu'nun klasikten türkülere kadar uzanan geniş repertuvarı bulunuyor.

Bodrum Müzik Festivali, Mersin Uluslararası Müzik Festivali, Side Festivali, Bellapais İlkbahar Müzik Festivali, ODTÜ Kültür ve Sanat Festivali, Çanakkale Korolar Festivali gibi etkinliklerde konser veren Üç Tenor Grubu geniş kitlelere ulaştı.
Büyük orkestralarla gerçekleştirilen bu konserlerin yanı sıra küçük orkestra ve piyano eşliğinde konserler veren ve çeşitli festivallere katılan Üç Tenor Grubu birçok TV programına konuk oldu ve konserleri canlı olarak yayınlandı.

Çalışmalarını Ankara Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü bünyesinde sürdüren Üç Tenor Grubu, bugüne kadar verdiği 200'ü aşkın konserinde aryalar, napolitenler, Azeri eserler, tangolar ve türkülerden oluşan repertuvarlarını, çok sesli düzenlemeler ile seslendirerek opera ve klasik müziği sevdirmeyi hedefliyor.

BARIŞ ÇOCUK ORKESTRASI:
2015 Yılında Opera Sanatçısı Selmin Günöz tarafından kurulan Barış Çocuk Senfoni Orkestrası, Kadifekale, İkiçeşmelik, Agora, Eşrefpaşa bölgesindeki sosyo ekonomik açıdan imkanları kısıtlı çocuklardan oluşturulmuş bir müzik eğitim modeli, bir sosyal sorumluluk projesi. Temel amacı mümkün olduğu kadar fazla çocuğa karşılıksız müzik eğitimi olanağı sağlamak, barışın sesini müzik ile duyurmak, sanata erişim hakkı önündeki engelleri kaldırmak, topluma yararlı bireyler yetişmesine katkıda bulunmaktır. Müziğin barışı sağlamadaki tartışılmaz gücü burada çok önemli bir araçtır. Amaç ise çocukları sokağın tehlikelerinden uzak tutmak, uyuşturucu, alkol, sigara gibi her tür kötü alışkanlıktan müzik aracılığıyla korumaktır. Çalışılan bölge, İzmir’in en fazla göç alan, uyuşturucu kullanımının, çocuklardaki suç oranının çok yüksek olduğu bir bölgedir. Bilhassa bu bölge seçilmiştir.
Her yıl, Borusan Kuartet, Ayla Caymaz, İdil Biret, Gürer Aykal, Gülsin Onay, Can Çakmur, Howard Griffiths,Ümit Bulut Korosu, Burhan Öçal gibi değerli sanatçıların proje yararına yapmayı kabul ettikleri konserlerin gelirleriyle ve gönüllülerin bağışlarıyla sürdürülmektedir.

Proje,ilk yılın sonunda Rotary’ nin “Barış” alanındaki “ En İyi Proje” ödülüne layık görülmüş, 2018 yılında Tüsev’in(Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı) organize ettiği “Destekle Değiştir” STK projeleri seçmelerinde En İyi 3 Projeden Biri” olarak seçilmiştir.

2020 Yılında da İzmirdeki STK ların sunduğu projelerin arasında “en iyi proje” olarak seçilmiştir. 2022de de İzmir Homeros ödülüne layık görülmüştür.
Halen BÇO Koruma ve Geliştirme Derneği’nin bünyesinde, Selmin Günöz’ün sanat direktörlüğünde, 7 eğitmen ve 150 çocukla çalışmalarını sürdürmektedir.

Yorumlar (1)
  • Selmin Günöz

    Selmin Günöz

    Sevgili Mehmet,çok teşekkür ederiz.Seni de konsere bekleyeceğiz.

    20 Kasım 2022 23:23
YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bonfil'den Bangkok Sokak Lezzetleri

Çocuk Senfoni Orkestrası ‘Bahara Merhaba’ dedi

Öğrencilerle iftar

Moncef Genoud rüzgarı esti

Caz Tarihine Bakmak Embryo Live

Unutulmaz konser

Arşiv