Kırım Tatarları sürgünü unutmadı

  • 0
  • 989
Yazı Boyutu:

İzmir Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen “18 Mayıs 1944 Kırım Türkleri Sürgün ve Soykırımı” konu alan  panel Konak Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi Nevzat Benal Salonu’nda  yapıldı. İzmir Kırım Türkleri Derneği Başkanı  Erdim Boray’ın moderatörlüğündeki panelde, “Kırım Tatar Milli Meclisi” Türkiye Temsilcisi Zafer Karatay, Yazar Nermin Bezmen, Yönetmen Yazar Neşe Sarısoy Karatay konuşmacı olarak yer aldı.
 
“ACILARIMIZI UNUTMAMALI, UNUTTURMAMALIYIZ.”
Yazar Nermin Bezmen “Benim  DNA’mda, kodlarımda bu sürgünlerin ve gönülsüz göçlerin hüznü var. Kırım’da o acıyı bizzat yaşamışların yüzlerinde gördüğümde, o yaşanmış acıların bizlere de  ait olduğunu fark ettim ve geçmişi vakur bir şekilde taşımamız gerektiğine inanıyorum. Şimdi de o yüzleri karşımda  gördüğüm için çok mutluyum.” dedi.
 
“VATANIN ÖNEMİNİ BEN KIRIM TATARLARINDAN ÖĞRENDİM.”
Yönetmen-Yazar Neşe Sarısoy Karatay  da “Vatan kaybedilince değeri anlaşılmaktadır. Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu çok büyük bir lider.Ben kendisini hep Mustafa Kemal Atatürk ile özdeşleştiriyorum.Mustafa Kemal Atatürk olmasaydı Türkiye Cumhuriyeti şuan da olmayacaktı.Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu da aynı şekilde Kırım Tatarlarının kaybettiği vatanı tekrar kurmaya çalışıyor.İki Mustafa’nın isimlerinin benzemiş olması da ilahi bir tesadüf olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.
Zafer Karatay  “Bir çok ağır sorunla karşı karşıya bulunan Kırım Tatarlarının birlik ve beraberlik içerisinde bu zorluğu da yeneceğine inandığını belirtti. Kırım’da camilerin ve dini eğitimin durumu, anadili ve milli eğitim, üniversite ve milli okullar, Kırım’da Bir Çocuk Okut kampanyası hakkında bilgiler de veren Zafer Karatay, “Kırım Tatarlarının her türlü yardım ve desteğe ihtiyacı vardır, yeter ki yardım etmek istensin” diyerek konuşmasını bitirdi ve panel plaket töreni ile sona erdi.(İZMİR(Ege Ajans/Azizhan Bayrak

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv