Kısa filmler engelliler için yarıştı

  • 0
  • 939
Yazı Boyutu:

İzmirBüyükşehir Belediyesi’nin Engelsizmir 2013 Kongresi kapsamında düzenlediği KısaFilm Yarışması’nı Ali Can Gül’ün “Engel” isimli eseri kazandı.  

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin30 Ekim-3 Kasım 2013 tarihleri arasında gerçekleştireceği Engelsizmir 2013Kongresi kapsamında organize edilen sanat yarışmalarının sonuncusu datamamlandı. Pınar ve DYO A.Ş. ana sponsorluğunda Güzelyalı Rotary Kulübü veYaşar Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen kongrenin önemli ayaklarından biriolan “Engelleri Kaldıralım“ konulu fotoğraf ve karikatür yarışmalarından sonra sıra Kısa Film Yarışması’ndaydı.  Başkanlığını Prof. Dr. Şefik Güngör’ünyaptığı, Doç. Dr. Melek Atabey, Yrd. Doç. Dilek Tunalı, Yrd. Doç. Murat Ünal,Arş. Gör. Sumru Yıldırım ile Kemal Aşkan’dan oluşan jüri, gönderilen 34 eserarasında seçim yaparken oldukça zorlandı.

Yarışmacılardan AliCan Gül “Engel” isimli filmiyle birinci, Fatih Emre Aksoy “Dilenci” isimlifilmiyle ikinci, Faruk Akgül “Yaz Bunu” isimli filmiyle üçüncü oldu.  “Sıradan Ol” isimli filmiyle Fatih Tuncay ve“Çöplük” isimli filmiyle de İbrahim Nakçi mansiyon ödülü almaya hak kazandı.
Engelsizmir kapsamındadüzenlenen ve sonuçları daha önce açıklanan fotoğraf  ve karikatür yarışması ile kısa filmyarışmasında dereceye girenlerin ödülleri, 24 Ekim 2013 tarihinde düzenlenentörenle verilecek.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv