Kız Lisesi’nde tatbikat heyecanı

  • 0
  • 1.358
Yazı Boyutu:

İzmir İtfaiyesi ve AKS 110 ekiplerinin İzmir Kız Lisesi'nde gerçekleştirdiği yangın söndürme ve kurtarma tatbikatı, öğrencilere heyecanlı anlar yaşattı. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve AKS 110 ekiplerinin İzmir Kız Lisesi'nde gerçekleştirdiği yangın söndürme ve kurtarma tatbikatı, öğrencilereheyecanlı anlar yaşattı. İtfaiyecilerle  birlikte uygulamaya katılan ve sık sık itfaiyecileri alkışlayan öğrenciler, unutamayacakları bir deneyim yaşayarak olası bir yangın anında yapmaları gerekeni uygulamalı olarak öğrendi.

Tatbikatın ilk bölümünde, Karataş'ta bulunan lise binasında yangın çıktı. Yangın alarmının çalışmasıyla birlikte binayı boşaltarak bahçede toplanan öğrenciler hemen 110 numaralı telefondan itfaiyeye ulaşarak durumu anlattı. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Bir yandan olay yerini güvenlik çemberine alarak öğrencileri uzaklaştıran ekipler, diğer yandan da yaralanan öğrencileri okul binasından çıkararak ambulanslara taşıdı.

Tatbikatın ikinci bölümünde ise itfaiye ekipleri, öğrencilere ve öğretmenlere yangın söndürme tüpü kullanarak bir yangına müdahale etmeyi öğretti. Arkadaşlarının alkış ve ıslıkları eşliğinde yangına müdahale eden öğrenciler heyecanlı anlar yaşadı.

"Artık daha bilinçliyiz"
İzmir Kız Lisesi Müdürü Hasan Basri Karaoğlu, yılda iki kez bu kapsamda uygulamalı eğitim yaptıklarını söyleyerek, "Öğrencilerimizi tecrübeli, deneyimli, bilinçli olarak eğitmek ve böyle bir durumu en az zararla atlatmalarını sağlamak için eğitim veriyoruz. Çocuklarımızı gerçek yangında nelerle karşılaşacakları konusunda bilgilendiriyoruz, deneyim kazanıyorlar. İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir İtfaiyesi ekiplerine teşekkür ediyorum. Çocuklarımıza, gençlerimize bu tür eğitimler vermemiz önemli" dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Destek İş Birliği Merkezi EÜ’de açıldı

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Arşiv