Kız Öğrenci Misafirhanesi’nde Sona Doğru

Karabağlar Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ortak hizmet protokolü kapsamında yaşama geçireceği Kız Öğrenci Misafirhanesi’nde çalışmalarda sona yaklaşıldı.

  • 0
  • 497
Kız Öğrenci Misafirhanesi’nde Sona Doğru
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Karabağlar Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ortak hizmet protokolü kapsamında yaşama geçireceği Kız Öğrenci Misafirhanesi’nde çalışmalarda sona yaklaşıldı. Toplam 5 bin 700 metrekare inşaat alanı, 4 bin metrekare yeşil alana sahip Kız Öğrenci Misafirhanesi bu yıl sonunda hizmete girecek.

Karabağlar Tahsin Yazıcı Mahallesi’nde yapımı gerçekleşen Kız Öğrenci Misafirhanesi tamamlandığında ilçede önemli bir eksikliği de gidermiş olacak. Söz konusu tesis,  kız öğrenciler için de her türlü konforun sağlandığı bir yer olacak.

184 öğrenci, 94 oda
Çalışmaların aralıksız devam ettiği kız öğrenci misafirhanesi tamamlandığında toplam 184 öğrenci konaklayacak. Oda sayısı 94 olarak belirlenen misafirhanede spor salonu, yemekhane, kütüphane, çamaşırhane, araç otoparkı gibi faaliyet alanları da bulunacak.

Çevreye duyarlı belediye
Toplam 8 kattan oluşan Kız Öğrenci Misafirhanesi alanı daha önce çam ağaçlarının hakim olduğu bölgeye denk gelmesi nedeniyle Karabağlar Belediyesi tarafından plan değişikliği yapılmış ve çam ağaçlarının kesilmesinin önüne geçilmişti. Belediyenin çevreye duyarlı bu davranışı vatandaşların büyük takdirini kazanmıştı. Kız Öğrenci Misafirhanesi tamamlandığında yapılacak peyzaj çalışmalarıyla da bölgenin yeşil dokusuna ayrı bir hava kazandırılacak.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv