Kızılay şimdi daha güzel

  • 0
  • 965
Yazı Boyutu:

Bornova BelediyesiKızılay Yokuşu’ndaki 28 evi yıkıp ilçe merkezini Atatürk Mahallesi ve Evka-4’ebağlayan yolu genişleterek önemli bir trafik sorununu çözdü. Sadece yolugenişletmekle yetinmeyen Bornova Belediyesi, yeşil alan ve park düzenlemesiylede bölgenin çehresini değiştirdi. Yol kenarındaki 1300 metrekare alan yeşillendirilippark düzenlemesi yapıldı

Bornova Belediyesi, İnönü, Atatürk ve Evka-4 mahallelerinemerkezden ulaşımı sağlayan, Kızılay Yokuşu olarak bilinen 467 ve 472 sokaklarıgenişletmek için yaptığı kamulaştırma projesini, yeşil alan ve park düzenlemesiyletaçlandırdı. Dar ve keskin bir dönüşe sahip olması nedeniyle özellikle yağışlıgünlerde büyük tehlike oluşturan  Kızılay Yokuşu, 10 metreden 15 metreyeçıkarılarak iki aracın rahatlıkla yanyana geçebileceği standartlarakavuşturuldu. 28 evin tamamının kamulaştırılmasıyla yol ve yeşil alan içinkazanılan 2 bin 747 metrekare alan için, hak sahiplerine 2 milyon 344 bin lirabedel ödendi. Yeni yol çalışmasıyla, yokuşun sonundaki dar dönüş alanı da 25metrelik geniş bir düzenlemeyle rahatlatıldı.

Yol kenarındaki yeşil alan düzenlemesiyle KızılayMahallesi’ndeki vatandaşlar için nefes alacak bir alan kazanıldı. Yolundevamında yapılan parktaki oyun grupları ve spor aletleri de bölgedeyaşayanların ihtiyaçlarını karşıladı. Park ve yeşil alan düzenlemesi toplam1300 metrekarelik alanda gerçekleştirildi.

Bornova’da çözülmesi zor olarak düşünülen ve uzun yıllardırel atılmayan sorunları bitirdiklerini ve vatandaşların yaşam standartlarınıyükselttiklerini söyleyen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil OkyaySındır, “Kızılay Yokuşu yıllardır buradan geçenlerin korkulu rüyasydı.Özellikle kış aylarında son derece dik olan bu yokuşta kazalar oluyordu” dedi.

Bornovalıları bu sıkıntıdan kurtarmak için hareketegeçtiklerini ve yolun kenarındaki evlerin sahipleriyle anlaşıp kamulaştırmayaparak alan kazandıklarını söyleyen Başkan Sındır, “Kazandığımız bu alanı hemyolu genişletmek hem de Bornovamıza yakışır bir yeşil alan düzenlemesi yapmakiçin kullandık. Şimdi vatandaşlarımız hem yoldaki riskli durumdan kurtulduklarıiçin hem de kazandıkları yeşil alan için teşekür ediyorlar. Bu da bizim enbüyük mutluluğumuz” diye konuştu.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Arşiv