Kocaoğlu’napankartlı destek

  • 0
  • 707
Yazı Boyutu:

İzmir Minibüsçüler Esnaf Odası 8. Olağan Genel Kurul Toplantısı’na katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilginç bir sürprizle karşılaştı. Konuşmasına başladığı sırada sahneye çıkarak üzerinde “Sayın Aziz Kocaoğlu Başkanımıza inanıyoruz ve güveniyoruz” yazılı bir pankart açan oda esnafı salonu dolduran meslektaşlarından büyük alkış topladı. Esnafın bu jestine teşekkürle karşılık veren Başkan Aziz Kocaoğlu, önümüzdeki yerel seçimlerin ardından startını verecekleri ilk projenin minibüslerde Kentkart uygulamasını başlatmak olacağını söyledi. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Minibüsçüler Esnaf Odası 8. Olağan Genel Kurul Toplantısı’na katıldı. Salonu dolduran esnafın alkışları arasında konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Başkan Aziz Kocaoğlu’na sahnede açılan pankartla destek geldi. Oda esnafını temsilen “Sayın Aziz Kocaoğlu Başkanımıza inanıyoruz ve güveniyoruz” yazılı pankart Başkan Kocaoğlu’nun konuşması süresince sahnede açık kaldı. 

Minibüsçü esnafına söz 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, İzmir Minibüsçüler Esnaf Odası ile birlikte hayata geçirmeye çalıştıkları, minibüslerin de Kentkart’lı sisteme entegre olmasını hedefleyen proje çalışmasının sonuna geldiklerini açıkladı. Oda yönetiminin de çalışmaya katkıda bulunduğunu ifade eden Başkan Aziz Kocaoğlu, şunları kaydetti:“Bizim esas yapmak istediğimiz ESHOT, İZULAŞ, İZDENİZ, İZBAN ve metro gibi minibüs esnafını da İzmir’in ulaşımında vazgeçilmez bir statüye ulaştırmak. Minibüsçü esnaf da bu kurumlar gibi birleşerek aynı konuma gelecek. Minibüs esnafı en az 30 yıllık, 50 yıllık kazanılmış haklarını koruyarak, geliştirerek görev yapmaya devam edecek. Amacımız,  bunun garantisini sağlamak, mesleğinizi kalıcı kılmak, evlatlarınıza bırakacağınız bir miras haline getirmek. Çünkü bu kentin geçmişinde bir emeğiniz var. Yarınlarında da bunun kullanılması gerekiyor.”

Esnafın Kentkart uygulamasına geçerek para alışverişinden kurtulmasını istediklerini belirten Başkan Aziz Kocaoğlu, “Minibüslerin kapasitesi minibüs niteliğini bozmadan artırılacak. Artı başka avantajlar da araştırıyoruz. Kazanç çalışmaya bağlı olacak. Ne kadar çok çalışırsanız o kadar kazanacaksınız. Mutabık kalacağımız bütün maliyet göz önünde tutularak, bunu da belli kurallara bağlayarak, işinizi aşınızı garanti edeceğiz, büyütmeye çalışacağız. Bunu yapmak zorundayız. Buna benzer bir uygulamayı da yeni bağlanan ilçelerdeki taşıma kooperatifleri ile yapacağız. Onun çalışması da bitmek üzere” diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, bu iş için yerel seçimden hemen sonra ulaşımda yapılacak en büyük ve acil proje olarak, Nisan ayında düğmeye basılacağının sözünü verdi. Bu projeyi Türkiye’de uygulayan başka kent olmadığını ifade eden Başkan Kocaoğlu, şöyle devam etti:“İşin nasıl yapılabileceği belli oldu. Bundan sonra konu bizim ve esnafımızın iradesine bağlı. Daha çok kazanacağız, kente daha çok hizmet edeceğiz, her şey şeffaf olacak ve ilelebet bu mesleği de yapacağız.”CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam da, başka kentlerdeki olumsuz uygulamalardan örnek vererek, İzmir’de esnaf teşkilatlarının Büyükşehir Belediyesi ile kurduğu sıkı ilişkilerin takdire şayan bir durum olduğunu söyledi.

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu ise kente daha iyi bir hizmet verebilmek için İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ulaşımda entegrasyon projesi üzerinde çalıştıklarını belirterek, “2 dönemdir bütün sorunlarınızda ağabey kardeş ilişkisi içinde saygı ve sevgiyi esas alarak bütün İzmir birliğine bağlı odalarımızın sorunlarını çözmek için bize elinden gelen yardımı gösteren Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu’na teşekkür ediyorum” dedi.

İzmir Minibüsçüler Esnaf Odası Taner Uğuz, bugüne dek minibüsçü esnafına verdiği destek ve katkılardan dolayı Başkan Aziz Kocaoğlu’na teşekkür plaketi verdi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv