KOLEKSİYONDAN MÜZEYE

  • 0
  • 643
KOLEKSİYONDAN MÜZEYE
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Müzecilik Bölümü ile Fransız Kültür Merkezi’nin birlikte düzenlediği “Koleksiyondan Müzeye” başlıklı konferans, Fransız Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleşti. ARKAS Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas’ın konuşmacı olduğu konferansta, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Halil Köse ve Prof. Dr. Recep Yaparel, Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güldem Cerit, Edebiyat Fakültesi Müzecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Remzi Yağcı yer aldı.

Konferans öncesi konuşan Prof. Dr. Halil Köse, İzmir’e ve Dokuz Eylül Üniversitesi’ne katkılarından dolayı Lucien Arkas’a teşekkür ederek, koleksiyoner yönünün ayrıca önem taşıdığını belirtti. Prof. Dr. Remzi Yağcı ise Lucien Arkas’ın müzecilik açısından önemli bir koleksiyoner olduğunu vurgulayarak, “Böyle büyük bir sanatsevere sahip olmak, İzmir için büyük bir şans” diye konuştu.

Koleksiyon oluşturmanın çocukluğundan beri severek yaptığı bir uğraşı olduğunu anlatan Lucien Arkas, “İlk koleksiyonum pul biriktirmekle başladı. Ardından kitaplara olan sevgim bugün sahip olduğum 25 bin kitaptan oluşan kütüphaneme kadar uzandı. Önceleri amatör olarak uğraştığım koleksiyon oluşturma merakım, bugün profesyonellerden aldığım destekle sergilenecek düzeye ulaştı. Ayrıca bu merakım, çocukluğumdan beri dinlediğim ve hayranı olduğum Klasik Müzik eserlerinden oluşan zengin bir arşive de sahip olmamı sağladı. Sevgi ve tutku birleşince buralara kadar geliniyor. Dokuz Eylül Üniversitesi benim çok yakın olduğum bir kurumdur. Üniversite-Sanayi işbirliğinin müştereklerde buluşmasının başarılı işleri doğuracağına inanıyorum. Bizlere düşen, çocuklarımıza bırakacağımız eserleri yeterince muhafaza edebilmek ve çocuklarımıza da bu bilinci aşılayabilmektir” dedi. Konuşmasının ardından Lucien Arkas’a Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Köse bir teşekkür plaketi verdi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çiçek Festivali 25-28 Nisan'da

İzmir Maratonu'nda ÇYDD İzmir Şubesi, Koşu ve Bağışta Zirvede!

Koltuğunu çocuklara devretti

Çocuk başkanı park ve barınak istedi!

Minik başkanlar projelerini açıkladı

Yarımada Kadar Güzel Bayram!

Arşiv