Kolin Şirketler Grubu’nda Teknoloji Dönüşümü

Kolin şirketler grubu enerji dönüşüm projelerinde Oracle Utilities ürünleri ile hizmet kalitesini arttırıyor.

  • 0
  • 832
Kolin Şirketler Grubu’nda Teknoloji Dönüşümü
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Kolin şirketler grubu enerji dönüşüm projelerinde Oracle Utilities ürünleri ile hizmet kalitesini arttırıyor

Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden Kolin Grup, enerji sektöründe faaliyet gösteren grup şirketlerinin teknoloji dönüşümünde yeni bir yapılanmaya gidiyor.

Kolin merkezden yapılan açıklamada, “Grup bünyesinde yer alan doğalgaz dağıtım şirketlerinde faturalandırma sistemlerinin modernleştirilmesi ve müşterilerine sunduğu hizmet kalitesinin arttırılması amacıyla Oracle tercih edilmiştir” ifadesi yer aldı.

Müşteri merkezli hızlı çözüm
Açıklamada, müşteri odaklı hizmetin çağımızın gereksinimlerine uygun dijital çözümlerden geçtiği belirtilerek, “Kolin olarak enerji grubumuzda yer alan şirketlerimizin değişimlere hızlı yanıt verebilmesi için diğer teknolojik yatırımlara göre daha esnek ve sorunsuz çözümler sunduğuna inandığımız Oracle Utilities Customer Care&Billing (CC&B) projesini, dünyadaki lider çözüm şirketlerinden Wipro’nun çözüm ortaklığı ve sektörde önemli projelere imza atmış Teknosis’in danışmanlığı ile hayata geçirme kararı aldık” denildi.

Uygulama 2018 yılında
Yapılan açıklamada, doğalgaz sektöründe ilk defa Kolin Şirketler Grubu tarafından uygulanacak olan CC&B projesinin sadece bilgi teknolojileri projesi olmadığı ifade edilerek, çalışmanın kapsamlı bir dönüşüm projesi olduğu, yoğun bir çalışma ile 2018 yılı içerisinde uygulamanın iki grup şirketinde aynı anda devreye alınmasının planlandığı belirtildi.

2005 yılından bu yana Türkiye’nin üçüncü büyük kenti İzmir’de, doğalgaz dağıtım ve işletme faaliyetlerini başarıyla sürdüren İzmir Doğalgaz (İzmir Doğalgaz Dağıtım A.Ş.) ile doğalgaz dağıtım sektörünün köklü şirketlerinden ESGAZ’ın (Eskişehir Doğalgaz Dağıtım A.Ş.) oluşturduğu proje grubunun çalışmaları tüm hızı ile devam ediyor.

Yeni sistem neler getiriyor
Yeni sistem sayaçtan tahsilata kadar başta kullanıcılar olmak üzere müşteriye kadar uzanan bir dizi kolaylık getiriyor. Sistem; müşteri hizmetleri, veri entegrasyonu, gerçek zamanlı bilgi paylaşımında üst düzey verimlilik ve güvenilirliğe sahip olma farkını müşterilerine sunuyor. Yeni teknolojinin faturalandırma altyapısını tamamen değiştirmesiyle birlikte sözleşme yapma, sonlandırma, iptal gibi tüm iş süreçlerinde hızlı güvenilir bir altyapıya ulaşılması, farklı tarifelerin daha rahat yönetilebilmesi ve abone merkezlerinde daha hızlı çözümler üretilmesi amaçlanıyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Aşkına kostüm şampiyonu

Festivalde muhteşem final

Başkan Tugay'dan İzmir Valisi Elban'a ziyaret

Aytaç Sefiloğlu anıldı

Bayraklı’da 23 Nisan coşkusu

Sendromlu kardeşlerin helikopteri için seferber oldu

Arşiv