Konak Kent Konseyi Gençlik Meclisi'nin konukları

  • 0
  • 1.166
Yazı Boyutu:

Konak Belediyesi’ninev sahipliğinde Konak Kent Konseyi Gençlik Merkezi’nin davetlisi olarak İtalya,Litvanya, Macaristan ve Bulgaristan’dan gelen gençler birbirlerinin kültürlerinitanıma fırsatı buldu.

Konak Kent Konseyi Gençlik Meclisi AB projelerine destek vermeye vegençleri buluşturmaya devam ediyor. Konak Belediyesi’nin katkılarıylagerçekleşen projelerde dünyanın dört bir yanından gelen gençler atölye çalışmalarındabirbirlerinin kültürlerini tanıyor, işbirliği yapıyor ve ülkeler arasındakulaktan dolma yayılan önyargıları yıkıyor.

 Bu yıl da KonakBelediyesi’nin ev sahipliğinde Konak Kent Konseyi Gençlik Meclisi; İtalya,Litvanya, Macaristan ve Bulgaristan’dan gelen gençleri konuk etti. 35 kişilikgurup on gün boyunca kentin tarihi, turistik mekanlarını  gezdi, Konak Belediyesi’nin müzeleriniziyaret etti. Özellikle Necdet Alpar Mask Müzesi’ni ilgiyle gezen gençler,müzenin Avrupa’daki benzerlerini aratmadığını söylediler. Ziyaretin sonundaKonak Belediyesi  Ayla Ökmen SanatMerkezi’nde düzenlenen veda gecesine katılan gençler, müzik eşliğinde eğlenipdans ettiler.

Macaristan’dan gelen Eva Reka Fazekas, projeyi özellikleİzmir olduğu için seçtiğini, İzmir’i İstanbul’a göre daha sakin ve huzurlubulduğunu belirtti. Fazekas, “ On gün boyunca İzmir’de ayak basmadığımız yerkalmadı. Atmosferi beni çok etkiledi, yine geleceğim. Konak Belediyesi’ninkonukseverliğini çok beğendim” dedi. Bulgaristan vatandaşı Veadi Konstantinovda, ülkesinde İzmir’in adını çok duyduğunu, Türk arkadaşları olduğunu  ifade ederek, İzmir’i çok beğendiğinisöyledi.  Yerel yöneticilerin gençleredestek vermesinin güzel bir uygulama olduğunu belirten Konstantinov,  “  Gençlikprojelerini ön plana çıkarmaları ve belediye başkanı Hakan Tartan’ın  gençler ile sıcak diyalog içinde olmasıharika, emek verenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Engelsiz yaşam’ için yol yardım desteği

Menderes’te İlk Meclis

Bornova’nın zenginliğini ortaya çıkaracağız

Ekmek 5 TL

Buca'da ilk meclis

İlk ziyaret Kaymakam Fatih Aksoy’a

Arşiv