“İzmir'den Dünya'ya Barış Manço Şarkıları” diyecekler

İzmir'den Dünya'ya Müzik Topluluğu 7 Şubat 2023’te 7’den 77 ye şarkılarıyla Barış Manço’yu İzmirliler ile buluşturacak. Sanat Yönetmenliğini İzmirli sanatçı Yılmaz Demirtaş’ın üstlendiği ve yaklaşık 2,5 aydır çalışan koro, “İzmir'den Dünya'ya Barış Manço Şarkıları” diyecek.

  • 1
  • 4.492
“İzmir'den Dünya'ya Barış Manço Şarkıları” diyecekler
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir'den Dünya'ya Müzik Topluluğu 7 Şubat 2023’te 7’den 77 ye şarkılarıyla Barış Manço’yu İzmirliler ile buluşturacak. Sanat Yönetmenliğini İzmirli sanatçı Yılmaz Demirtaş’ın üstlendiği ve yaklaşık 2,5 aydır çalışan koro, “İzmir'den Dünya'ya Barış Manço Şarkıları” diyecek.

Konser ile ilgili bilgi veren topluluk sanat yönetmeni Demirtaş, “7’den 77 ye tüm insanlığın kalbinde taht kuran Barış Manço’nun vefatından yıllar sonra, yine 7’den 77’ye Barış Manço anma konserini yapıyoruz. Bu konserle, doğru sanat ve sanatçı algısını yeniden yaşatabilmenin yanı sıra, Barış Manço şarkıları ile dünyaya verilmek istenen doğru mesajları vurgulamak, yeniden hatırlatmak istiyoruz. bu özel günde, kendisinin hayat hikayesini anımsayarak, aile üyelerinden Lale Manço, İnci Manço, orkestra üyesi ve aranjörü usta müzisyen Eser Taşkıran ile birlikte müzik yaptığı usta müzisyenler ve tüm davetlilerin eşliğinde İzmir'den dünya'ya Barış Manço şarkıları söylüyor olacağız” dedi.

İzmir'den Dünya'ya Müzik Topluluğu, Karşıyaka Belediyesi, İtfaiye Derneği, İzmir Motosiklet Kulübü, İzmanço, Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, Lozan Mübadilleri Vakfı, Küçük Eller Müzik ise etkinliğin paydaşları arasında yer aldığını ifade eden Demirtaş, 7 şubat 2023 Tüm müzik ve Barış Manço severleri 1150 kişi Kapasiteli İzmir Karşıyaka Bostanlı Suat Taşer Kültür Merkezi'ne beklediklerini ekledi.


SANAT YÖNETMENİ YILMAZ DEMİRTAŞ
1977 İzmir doğumlu, ilk, orta ve lise öğrenimini İzmir'de tamamlayan sanatçı, 1997- 2002 yıllarında Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarı Temel Bilimler bölümünden mezun oldu.
1999 yılında TRT Ses Yarışmasında Türkiye 1.si olup 10 yıl TRT Akitli Ses Sanatçısı olarak çalıştı ve Anadolu'nun her bölgesinin Türkülerini Radyo ve Televizyonlarda icra etti.
Mezun olduğu Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümünde THM Repertuar alanında Öğretim Görevlisi olarak 4 yıl görev yaptı.
2009-2017 yıllarında Kültür Bakanlığı İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğunda Ses Sanatçısı olarak görev alıp, yurt içi ve yurtdışı festivallerde farklı dillerde şarkı ve Türküler seslendirdi.

Müziğin bir şifa olduğunu savunan ve yaşayan Sanatçı 7’den 77 ye her insanın müzik yapması hususunda ciddi projelere imza attı.
Nesilden Nesile Türküler Sizi Çağırır, Türküler Ömre Bedel, Sesinizle Nefes Verin Dünyaya, Müzik En Büyük Şifadır ve son olarak Köylerde yaşayan kıymetli çocuklar için enstrüman yardımı ve eğitimi imecesi olan "Küçük Eller Müzik" projesini oluşturdu ve halen Bornova/ Yaka köy, Kemalpaşa /Vişneli ve Ören Köylerinde çalışmalarına devam ediyor.

Müziğin, her ortama nefes ve şifa dağıttığı tezini, hastanelerde, huzur evlerinde, cezaevlerinde, dezavantajlı gruplarda yaptığı müzik çalışmaları ile yıllardır gönüllere taht kuran İzmir'in her türlü Müzikal ve Sanatsal değerlerine sahip çıkan ve temsil eden Sanatçı Yılmaz Demirtaş, ayrıca Türksoy Türki Cumhuriyetler Teşkilatı Solistlerinden biridir.

Yılmaz Demirtaş, tüm Türkiye’de Barış’ın İzinde yürüyen, Barış Manço Şarkıları ve felsefesini gönüllü temsil eden İz Manço Müzik Topluluğu’nun da uzun yıllardır solisti olarak birçok konserde ve Barış Manço Vapur etkinliklerinde Barış Manço Şarkıları seslendirdi.

Yorumlar (1)
  • Alim Taşdelen

    Alim Taşdelen

    Yılmaz Demirtaş; İnsanlığa insanca nasıl katkı sağlayacağının bilinci ile kendisini tamamen müziğe adamış bir müzik insanı.......

    16 Ocak 2023 16:41
YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bonfil'den Bangkok Sokak Lezzetleri

Çocuk Senfoni Orkestrası ‘Bahara Merhaba’ dedi

Öğrencilerle iftar

Moncef Genoud rüzgarı esti

Caz Tarihine Bakmak Embryo Live

Unutulmaz konser

Arşiv