Konak’ın 2016 bütçesi 267 milyon

  • 0
  • 486
Konak’ın 2016 bütçesi 267 milyon
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir’in merkez ilçesi Konak’ın 2016 yılı bütçesi 267 milyon lira olarak belirlendi.  Konak Belediye Meclisi’nde kabul edilen bütçede en büyük pay yatırımlara ayrıldı.

Konak Belediyesi’nin 2016 Yılı Mali Bütçesi’nin oylandığı meclis oturumu Belediye Başkanı Sema Pekdaş yönetiminde gerçekleştirildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan bütçe görüşmelerinde belediyenin 2016 yılı bütçesi 267 milyon lira olarak belirlendi. Oylama öncesi belediyenin 2015 yılında yürüttüğü çalışmalarını anlatan kısa film gösterimi yapıldı. Daha sonra yapılan oylamada 2016 yılı bütçesi Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) meclis üyelerinin ret oylarına karşılık Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyelerinin oylarıyla kabul edildi.

PEKDAŞ: KAMU KAYNAKLARINI ÇAR ÇUR ETMİYORUZ
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, kamu kaynaklarının doğru kullanıldığını ve iyi bir belediyecilik örneğinin sergilendiği, başarılı bir bütçe hazırlandığını belirterek, “Bu yıl Mersinli Semt Merkezi’ni bitirdik. Kısa süre sonra açılışını yapacağız. Belirlediğimiz strateji doğrultusunda kamu kaynaklarının çar çur edilmesine mahal vermiyoruz. Toplu hizmet alımları gerçekleştirdik. Önemli olan sayılar değildir, toplam rakamdır. Biz kamu kurumuyuz. Şu işi yarın yapıyoruz deme hakkımız yok. Hesap verilebilir bir bütçe hazırlamak zorundayız” dedi. Pekdaş, 267 milyon liralık bütçenin tüm Konak halkına hayırlı olmasını diledi.

ANKARA KAYNAK AKTARSIN
Oylama öncesi AKP Grubu adına söz alan Tevfik Erdoğan 2015 yılı yatırımlarına yönelik eleştirilerde bulundu. Erdoğan’ın eleştirilerine CHP Grup Başkanvekili Ahmet Karadağ yanıt verdi. Eldeki mevcut kaynaklara göre yatırım yapıldığını dile getiren Karadağ, hükümetin yerel yönetimlerin bütçelerine daha çok kaynak aktarması gerektiğini belirterek, “Yardımcı olun, Ankara’dan kaynak aktarsınlar” dedi. 2016 yılına dair hazırlanan bütçe rakamları hakkında söz alan Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı CHP’li Zeki Günen de belediye yatırımları ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. 2015 yılında yapılan yatırımları sıralayan Günen, 2016 yılı için de şeffaf ve açık bütçe hazırladıklarını söyledi. Günen, gelir-gider dengesinin sağlandığını, bütçede önceki yıla oranla yatırım bütçesinin arttığını, buna karşılık temsil, ağırlama ve tanıdım giderlerinde yüzde 50’ye varan oranda tasarrufa gidildiği vurguladı.

YATIRIM BÜTÇESİ YÜZDE 17 ARTTI
Konak Belediyesi’nin 2016 yılı bütçesinde ana payı 57 milyon 427 bin lira ile personel giderleri alırken yatırımlara 45 milyon 950 bin lira pay ayrıldı. Fen işleri ve temizlik hizmetleri de yeni bütçede önemli oranda yer tutarken, temizlik hizmetlerine 60 milyon 200 bin lira, fen işlerine ise 39 milyon lira, kamulaştırma giderlerine ise 13 milyon 800 bin lira ayrıldı. Bütçe de tasarrufa da gidilerek temsil, ağırlama ve tanıtım giderleri yüzde 50 oranında düşürüldü. Bütçede restorasyon ve rölöve çalışmalarına önemli ölçüde pay ayrılırken, sokak sağlıklaştırma ve muhtelif alanlarda yeni park projeleri ile yeni pazaryerleri yapımı da yer aldı. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv