Konak’ın simgeleri bakıma giriyor

  • 0
  • 582
Konak’ın simgeleri bakıma giriyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir’in merkez ilçesi Konak’ın ilçeyle özdeşleşen merdivenli sokakları yepyeni bir görünüme kavuşuyor. Eğimin yoğun olduğu dik sokaklarda yaya ulaşımını sağlayan merdivenli sokakları tepeden tırnağa yenilemek için harekete geçen Konak Belediyesi bu kapsamda ihaleye çıktı. İlk etapta Kadriye, Hasan Özdemir, Tuzcu, Barboros, Murat, Altay, Mehtap, Ondokuz Mayıs, Turgut Reis, Zafertepe, Ulubatlı, Kemal Reis ve Güzelyalı mahallerindeki toplam 40 merdivenli sokak elden geçirilecek. Önümüzdeki günlerde başlayacak çalışmalar sonunda kentin simgesi haline gelen merdivenli sokaklar sağlam ve estetik bir görünme kavuşacak.

13 MAHALLE 40 SOKAK
Konak Belediyesi'nin öncelikle 13 mahalledeki 40 merdivenli sokakta başlatacağı yenileme çalışmalarında Avrupa Birliği (AB) standartları dikkate alınacak. Uzun yıllar önce yapıldığı için AB standartlarına uygun olmayan ve zaman içinde eskiyen merdivenli sokakların alt zemin malzemeleri yenileriyle değiştirilecek. Yıpranan tutmalıkların yerine de daha şık tutmalıklar monte edilecek. Yapılacak yeni düzenlemelerle merdivenler daha sağlam hale getirilirken, engelli rampası olmayan merdivenli sokaklara da uygun engelli rampaları inşa edilecek. Çalışmalar sırasında kent estetiği ön planda tutularak sokaklar uygun malzemeler ile güzelleştirilecek. Çalışmalar tamamlandığında merdivenli sokaklar daha güzel ve bakımlı bir görünüm kazanacak.

İZMİR’E YAKIŞIR OLACAK
Konaklılara kaliteli kent hizmetleri sunmak için altyapı ve üstyapı çalışmalarını hızla sürdürdüklerini belirten Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, ”İzmir’in en eski sokakları bizde. Çok sayıda sokağımız dar ve dik yokuştan oluşuyor. Sanırım merdivenli sokakların bu denli çok olduğu tek ilçeyiz. Merdivenli sokaklar bizim hizmet götürmemizi zorlaştıran sokaklar ama aynı zamanda kentin kimliği olmuş sokaklar. Konak Belediyesi geçmiş yıllarda arabalarla girilemediği için bu dar sokaklarda eşeklerle çöp topluyordu. Çalışanlarımız yoğun bir çaba gösteriyor. Fen İşleri ekiplerimiz bu sokaklarda kapsamlı bir çalışma başlattı. Bu sokaklar eğimden ötürü merdivenli sokak olarak kalmaya devam edecek. Bu sokaklar asfalt dökerek sorunun çabucak halledileceği sokaklar değil. Yıllar içinde eskimiş, kırılmış, dökülmüş. Bunların baştan aşağı elden geçmesi gerekiyor. Biz şimdilik 40 merdivenli sokak için ihaleye çıktık. Bu sokakların merdivenlerinin tamiri işine başlıyoruz. Kentimizin, Konak’ımızın en önemli simgelerinden birisi olan merdivenli sokakların kentimize yakışır hale gelmesi bizim görevimiz. Az değil 40 sokak ve bir o kadarı da bizi bekliyor.  Bu 40 sokağı bitirdikten sonra diğer merdivenli sokakları da elden geçireceğiz ve Konak’a yakışır hale getireceğiz” diye konuştu. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv