Konaklı Gençlerden Uyuşturucuya Karşı Seferberlik

  • 0
  • 917
Konaklı Gençlerden Uyuşturucuya Karşı Seferberlik
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Konak Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından başlatılanuyuşturucuyla mücadele kampanyası Toros Mahallesi’nde düzenlenen bir panellestart verildi.

“Uyuşturucuya hayır; yaşama evet” sloganıyla yola çıkankampanyanın başlangıç etkinliğinde Dr. Ülkümen Rodoplu, Av. Ersin Orta veNarkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ nde görevli Polis Memuru BircanBirkan konuşmacı olarak söz aldı.

Son hukuki düzenlemelerle uyuşturucu kullanıcılarını vesatıcılarını kanun önünde ne gibi cezalar beklediğini dinleyicilere aktaranAvukat Ersin Orta, Türkiye’ deki hukuk anlayışında önleyici yönlerin zayıfkaldığını, suç işlendikten sonra devreye giren cezalandırma sistemiyle suçunişlenmesinin önüne geçilme sürecinin yavaşladığı vurgusunu yaptı.

Son olarak söz alan Polis Memuru Bircan Birkan dakonuşmasında çocukların uyuşturucudan uzak tutulmasında en büyük görevinailelerini düştüğüne dikkat çekerek uyuşturucunun bir insanlık suçu olduğunu vebu suçla mücadelenin de insanlığın gereği olduğunun altını çizdi.

Ayrıca Dr. Ülkümen Rodoplu da söz alan konuşmacılararasındaydı.

Toros Mahallesi pazar yerinde düzenlenen panele mahallesakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği gözlenirken etkinliğin sonunda konuşmacılaraplaket vermek için sahneye çıkan Konak Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcuçocukların uyuşturucu batağına saplanmaması için başlattıkları mücadeleninkararlıkla süreceğini dile getirdi. Katkılarından dolayı konuşmacılara teşekküreden Mumcu konuşmasını “Yaşama evet, uyuşturucuya hayır” sloganınıtekrarlayarak sonlandırırdı.

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Aşkına kostüm şampiyonu

Festivalde muhteşem final

Başkan Tugay'dan İzmir Valisi Elban'a ziyaret

Aytaç Sefiloğlu anıldı

Bayraklı’da 23 Nisan coşkusu

Sendromlu kardeşlerin helikopteri için seferber oldu

Arşiv