Konak’ta bozuk yollara jet bakım

  • 0
  • 443
Konak’ta bozuk yollara jet bakım
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta çeşitli sebeplerden ötürü yıpranmış veya bozulmuş yollar belediye ekiplerince kısa sürede onarılıyor.
Konak Belediyesi ilçe genelinde yürüttüğü yol bakım ve onarım çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler bozuk ve yıpranmış yollara anında müdahale ederek kısa sürede onarımlarını yapıyor. Bir yandan asfalt kazıma makinesiyle kazınan yollara yeni asfalt atan ekipler bir yandan da eğim yüzünden asfalt yerine kilit taş döşenmiş yolların bakımlarını yapıyor. Aralıksız sürdürülen çalışmalar kapsamında ekipler bu kez Halilrıfatpaşa rampası olarak da bilinen 181 Sokak'ı yeniledi. Yağmur ve engebeli arazi nedeniyle kısa sürede bozulan yolu elden geçiren ekipler, eksilen taşların yerine yenilerini monte ederken, kayan taşları da yeniden yerlerine yerleştirdi. Onarım sırasında ulaşımın aksamamasına özen gösteren ekipler yolda bölge bölge çalışma yaptı. Hummalı çalışmalar sonunda eğimli yoldaki bozuk alanlar onarıldı. Taşların yeniden yerlerinden kaymaması için de üzerlerine toprak dökülerek, aralardaki boşluklar kapatıldı.

HİZMETE DEVAM
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, ilçe genelinde pek çok sokağın dar ve eğimli olduğuna dikkat çekerek, özellikle kış aylarında yağan aşırı yağışların yollarda bozulmalar yarattığını söyledi. Belediye ekiplerinin bozuk yolları düzeltmek adına yoğun emek harcadığını dile getiren Başkan Pekdaş, “Konak yüz ölçümü olarak İzmir’in en küçük ikinci ilçesi ama çoğu mahallemiz dik ve yamaç bölgelerde kurulu. İzmir’de merdivenli sokağı en çok olan birinci belediye biziz. Bu nedenle çoğu sokakta asfalt tutmadığı için taş döşüyoruz. Ama yağışlı havalarda ya da bazı çevresel etkenlerden ötürü bu taşlar bulundukları yerden çıkabiliyor. Bu da yolun bozulmasına neden oluyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz bu bozuk yolları kapsamlı bir şekilde elden geçirerek onarımlarını yapıyor. Yoğun şekilde çalışmalarımız sürüyor. Her gün ekiplerimiz çalışıyor. Vatandaşlarımızdan gelen şikayetleri de dikkate alıyoruz. En iyi hizmeti sunmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İkinci dönemin ilk adımı: Esnaf Masası

Urla’da yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Ekmek” teşekkürü

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Arşiv