Konak’ta Çevre Koruma Haftası şenlikle kutlandı

Konak Belediyesi Çankaya Mahallesi’nde Behçet Uz Parkı’nda Çevre Koruma Haftası nedeniyle minikler için ‘Temiz Çevre Şenliği’ düzenledi.

  • 0
  • 392
Konak’ta Çevre Koruma Haftası şenlikle kutlandı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Konak Belediyesi Çankaya Mahallesi’nde Behçet Uz Parkı’nda Çevre Koruma Haftası nedeniyle minikler için ‘Temiz Çevre Şenliği’ düzenledi. Sabah saatlerinde Konak Belediyesi Başkazan vekili Şamil Sinan Ay’ın katılımıyla başlayan şenlik gün boyu sürdü. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un sevgilerini çocuklara ileten Şamil Sinan Ay, miniklerin Çevre Koruma Haftası’nı kutladı.

Ayrıştırma evden başlar
Parkta, Konak Belediyesi’nin işbirliği yaptığı geri dönüşüm firmalarının atıkların ayrıştırılmasına yönelik farkındalık yaratmak amacıyla ayrı ayrı atık kutularının yer aldığı alanlar miniklerin dikkatini çekti. Kağıt, cam, metal, plastik ve ahşabın geri dönüşümü olabilen atıklar olduğunu belirten yetkililer evlerde de çöplerin ayrıştırılabileceğini ve böylece hem çevre kirliliğin önüne hem de israfın önlenmesine evlerden başlanabileceğini söyledi. Yetkililer, atık pil, bitkisel atık yağ, tıbbi atık, tehlikeli ve elektronik atıkların da çöplere atılmaması gerektiğini belirtti. Hem çocukları hem de velileri ‘Sıfır Atık’ konusunda çocukları bilinçlendirmek amacıyla içinde Karaçam ve Kırçiçeği tohumu, boyama ve hikaye kitabı, rozet, atık pil kutusu ve atıkların sınıflandırılmasıyla ilgili bilgilendirici broşürlerin bulunduğu çantalar hediye edildi.
 
Mektup yazdılar
Bir başka stant da ise çocuklar çevreyi koruma ve temiz tutma ile ilgili düşüncelerini belediye yetkililerine mektup yazarak dile getirdi. Çocuklar mektuplarında en çok; yerlere çöp atılmamasını ve özellikle ormanlık alanlara yangın çıkartacak atıkların atılmamasını istedi.
‘Temiz Çevre Şenliği’ kapsamında miniklerin eğlenceli anlar geçirmesi için de çeşitli etkinlikler düzenlendi. Yüz boyama, atık toplama yarışı, Hacivat-Karagöz kukla yapım etkinliklerinin yanı sıra şişme balon oyun alanındaki zıplama yarışmasında minikler gün boyu eğlenceli ve keyifli anlar yaşadı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

3. Yaş Üniversiteleri Şenliği’ne geri sayım başladı

Flamingo Doğa Parkı’nda yüzde 80’lere gelindi

24 muhtara teşekkür plaketi

Mesaimin son saatine kadar çalışmaya devam

Seferihisar’a 2,5 milyar liralık yatırım

Kadın Danışma ve Sığınma Evi tamamlandı

Arşiv