Konak’ta parklar kitap kokuyor

  • 0
  • 630
Konak’ta parklar kitap kokuyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Kentin ortak yaşam alanları olan parklara yönelik bakım ve yenileme çalışmalarını aralıksız sürdüren Konak Belediyesi, hayata geçirdiği Park Kitaplığı ile de parkları kütüphaneye dönüştürüyor.

İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta parklar artık sadece nefes alma alanları olmaktan çıkıyor. Konak Belediyesi’nce başlatılan ‘Park Kitaplığı’ projesiyle vatandaşların okuma alışkanlığını arttırmak ve kitaba ulaşılabilirliği kolaylaştırmak adına parklara mini kütüphaneler kuruluyor. Park Kitaplığı sayesinde günün farklı saatlerinde dinlenmek veya çocuğuyla birlikte vakit geçirmek için parka gelenler kitap okuyabilecek. İlki Atillaspor Parkı’nda tam da Kütüphane Haftası’nda hizmete giren Park Kitaplığı bölgede yaşayan vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Belediye ekiplerince montajı yapılan kitaplığa ilk bağış semt sakinlerinden geldi. Konak Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü atölyesinde üretilen kitaplık yapılan bağışlarla kısa sürede doldu. Romandan dergiye kadar her yaştan okuyucuya hitap eden yayınların içinde yer aldığı kitaplığa Konak Belediyesi’nin aylık gazetesi, kültür sanat içeriğiyle büyük beğeni toplayan KNK dergisi ve aylık etkinlik programlarının yer aldığı broşürler de konuldu.

ÖNCELİK EĞİTİM
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta park ve yeşil alan sayısının yetersiz olduğunu, bu nedenle mevcut alanları en iyi şekilde değerlendirdiklerini söyledi. Parkların kentin ortak yaşam alanları olduğunu belirten Pekdaş, parkları sadece yeşil alan olarak değil, forum ve tiyatro gösterilerine ev sahipliği yapan alanlar olarak da konumlandırdıklarını dile getirdi. İlçenin temel sorunlarını çözüme kavuştururken kültür, sanat ve eğitime de her zaman öncelik verdiklerini dile getiren Başkan Pekdaş, ilki Atillaspor Parkı’nda başlayan Park Kitaplığı uygulaması ile bu işlevselliği bir adım daha geliştirdiklerini söyledi.

KİTAP OKUMAYI İHMAL ETMESİNLER DİYE…
Önümüzdeki günlerde Güzelyalı ve Zeytinlik Parkı ile Aydın Erten Rekreasyon Alanı’nda da Park Kitaplığı kurmak istediklerini belirten Pekdaş, “Konak’ın her bir bölgesi için farklı çalışmalarımız var. Özellikle kadın ve çocuklarımız için projeler hazırlıyoruz. Konak’ta büyüklü küçüklü 180 civarında park ve yeşil alanımız bulunuyor. Bu bile yeterli değil. Yeni park yapacak alan bulmakta zorlanıyoruz. Bu nedenle mevcut parklarımızı birden çok işlevle halkımızın hizmetine sunuyoruz. Bu parklarımızda çocuklarımız, gençlerimiz bol bol oyun oynasın, eğlensin; kadınlarımız dinlensin, spor yapsın ancak kitap okumayı da ihmal etmesin istiyoruz. Bu amaçla hem okuma alışkanlığını arttırmak hem de kitaba ulaşımı kolay hale getirmek için Park Kitaplığı projesini hayata geçirdik. Burada vatandaşlar istediği kitabı kendisi alacak, yine kendisi yerine koyacak” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Koltuğunu çocuklara devretti

Çocuk başkanı park ve barınak istedi!

Minik başkanlar projelerini açıkladı

Yarımada Kadar Güzel Bayram!

Foça'da 23 Nisan coşkusu

Başkan Tugay Ege Ordusu Komutanı Yeni’yi ziyaret etti

Arşiv