Konak’ta sokaklar yenileniyor

  • 0
  • 1.102
Konak’ta sokaklar yenileniyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Konak Belediyesi Fen İşleri ekipleri bozuk ve elverişsizsokakların yenilenmesi için hummalı bir çalışma başlattı. Son dört aydayürütülen yapım ve onarım çalışmaları kapsamında yer ve bölge ayrımıgözetilmeksizin 475 sokak yeni baştan elden geçirildi. Vatandaşlara daha iyihizmet verebilmek adına yürütülen çalışmalar kapsamında yaklaşık 250 sokaktayol ve çevre düzenlemesi yapıldı. Kaldırım yenileme, kilit taşı döşeme veasfaltlama çalışmaları yapılarak yol ve kaldırımlar daha düzgün hale getirildi.Bu çalışmalar sırasında 4 bin 765 ton asfalt kullanıldı.

 

KALDIRIMLARA ENGELLİ RAMPASI

Kaldırım ve yol çalışmaları sırasında engelli yurttaşlar daunutulmadı. Engeliler için engelli rampaları oluşturulurken çok sayıda bozukkaldırım da yenilendi. Eksik parke taşları tamamlanan kaldırımlar, inşa edilenrampalarla engellilerin kullanımına uygun hale getirildi. Çok sayıda merdivenlisokağa sahip olan Konak'ta yenileme çalışmaları kapsamında merdivenlisokaklarda da yapım ve onarım çalışmaları gerçekleştirildi. Belediye ekipleribir yandan bozuk merdiven basamaklarını onarırken bir yandan da vatandaşlarınrahatlığı ve güvenliği için merdivenlere korkuluk ve tutamak yerleştirdi.Taşıtların kaldırımları işgalini önlemek için de bariyerler dikildi.

 

İNSAN ODAKLI HİZMET

Konaklılara daha iyi bir hizmet sunmak için çalışmalarınsüreceğini dile getiren Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, hizmet üretirken insanıön planda tutuklarını söyledi. Konak’ın her bölgesine eşit hizmetgötürdüklerini dile getiren Pekdaş, “Göreve geldiğimiz günden bugüne Konak’ıdaha yaşanabilir bir ilçe yapmak için çalışıyoruz. Sokaklar o semtin sakinleriiçin daha temiz, daha aydınlık ve daha güvenli olmalı diyoruz. Konak İzmir’inmerkezi ancak İzmir’in en eski sokakları da bizde. Birçok sokağımız dar ve dikyokuştan oluşuyor. Fen işleri ekiplerimiz bu sokaklardaki yol, kaldırım vemerdivenleri yenileyerek vatandaşlarımıza daha iyi hizmet sunacak halegetiriyor. Yaşanabilir bir Konak hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv