Konak’ta sokaklara güven geldi

  • 0
  • 797
Konak’ta sokaklara güven geldi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Konak Belediyesi, vatandaşların can ve mal güvenliğini tehlikeye sokan harabeye dönmüş, metruk binaları yıkarak sokakları daha güvenli hale getiriyor.

İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta görüntü kirliliğinin yanı sıra vatandaşın can ve mal güvenliğini tehlikeye sokan, çoğu terk edilmiş metruk binalar belediye ekiplerince yıkılıyor. 2014 yılında tehlike saçan 44 binayı yıkan Konak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, yeni yılda da yıkımları sürdürüyor. Şiddetli yağmur ve rüzgar sebebiyle çökme tehlikesi bulunan metruk binalara yönelik yıkım çalışmaları hızlanırken, son olarak Eşrefpaşa semtinde terk edilmiş ve harabeye dönen iki katlı metruk binanın yıkımı gerçekleştirildi. Uzun zamandır kullanılmayarak, kaderine terk edilen metruk binanın, şiddetli yağmur ve rüzgar nedeniyle çökme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu tespit eden ekipler, vakit kaybetmeden binayı yıkarak olası bir felaketi de önlemiş oldu. Güvenlik tedbirlerinin alındığı sokakta çalışmalar yapan Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı iş makineleri kısa sürede yıkımı gerçekleştirdi. Yıkımın ardından ortaya çıkan moloz ve demir hurdalar da yine Konak Belediyesi ekiplerince toplanarak alan temizlendi. Yıllardır sahipsiz ev yüzünden rahat bir nefes alamaz durumda olduklarını belirten mahalle sakinleri de, yıkımın ardından çocuklarının artık sokakta güven içinde oynayabileceğini söyledi.

CAN VE MAL GÜVENLİĞİ KORUNUYOR
İzmir’in tarihi merkezi Konak’ta yıkılma tehlikesi bulunan çok sayıda metruk binanın bulunduğunu belirten Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, yasal mevzuat doğrultusunda bu binaların yıkım işleminin gerçekleştirildiğini söyledi. Son aylarda yoğun bir şekilde bu metruk bina yıkımı gerçekleştirdiklerini dile getiren Pekdaş, “Konak’ta pek çok tescilli eserimiz, eskimiş binalarımız var. Bu binalar doğa koşullarına; yağmura ve rüzgara zaman içinde yenik düşüyor. Bu binalar hem çevrelerine hem de içinde yaşayanlara. Bizim bu binalara ilişkin tespitleriz sürüyor ve bu binaların izinlerini alarak, gerekli tebligatlarını yaparak, yıkılması gereken bina olduğunu sahiplerine ileterek, yasal prosedürler çerçevesinde yıkımlarını yapıyoruz” dedi.

VATANDAŞLAR DESTEK OLMALI
“Bu binaları yıkarak insana ve çevreye olabilecek zararlarını önlüyoruz. Çıkan molozları da yine biz topluyoruz” diyen Başkan Pekdaş, yıkım faaliyetlerinin devam edeceğini belirtti. Yapılan işin zor olduğunu ancak vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak adına hukuki prosedür doğrultusunda çalışmaların süreceğini vurgulayan Pekdaş, özel mülkiyete tabi binaların yıkımında vatandaşlardan destek de istedi. Pekdaş, “Özel mülkiyete sahip binaların yıkımı zor bir iş. Bu nedenle biz hemşerilerimizden de yardım istiyoruz. Metruk binalarda hiçbir şekilde çevresinde gezmesinler, içine girmesinler, bize haber versinler. Çok acil olanların yıkımını yapalım. Kentimizde birlikte yaşıyoruz, bu yaşamı sağlıklı, can güvenliği içinde gerçekleştirmek durumundayız. Biz azami gayret sarf ediyoruz. Bu özeni, bu gayreti hemşerilerimizden de bekliyoruz. Konak’ı bu binaların yarattığı görüntü kirliliğinden, tehlikeli olma durumundan kurtarmalıyız” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv