Konak’ta tarihe yolculuk devam ediyor

  • 0
  • 567
Konak’ta tarihe yolculuk devam ediyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Yaklaşık 2 bin 500 tescilli yapıyla İzmir’in önemli tarihi merkezlerine ev sahipliği yapan Konak Belediyesi, başlattığı geziler ile İzmirlileri binlerce yıl geçmişe uzanan bir tarih yolculuğuna çıkarıyor.

Konak Belediyesi’nce geçtiğimiz yıl başlatılan ‘Konak Tarih Gezileri’nin yeni dönem turları başladı. Yaklaşık 2 bin 500 tescilli esere sahip Konak’ın dini ve sivil mimari örneklerinin incelendiği gezilerin ilki İzmirlilerden yoğun ilgi gördü. Sabahın erken saatlerinde Konak Belediyesi’nin Basmane’deki hizmet binası önünde buluşan kent gezginlerini Konak Belediyesi Kent Tarihi Birimi’nde görev yapan personel karşıladı. Her yaştan ve meslekten vatandaşın yer aldığı gezi öncesi katılımcılara tur programı hakkında bilgi verildi. Belediye tarafından kendilerine tahsis edilen otobüsle ilk olarak Eşrefpaşa Semti’ne geçen katılımcılar, burada tarihi Roma yolunun geçtiği bölgeyi gezdi. Milattan önce (M.Ö) 1'inci yüzyılda yapıldığı tahmin edilen ve şuanda sit alanı olan bölgeyi gezen grup, hala yolda döşeli duran ve o dönemin kültürüne, geleneğine ilişkin bilgiler veren taşları görme imkanı buldu.

BASMANE’DEN KADİFEKALE’YE
Gezi turunun ikinci durağında Kadifekale’ye geçen katılımcılar  muhteşem İzmir manzarasının tadını doyasıya çıkardı. İzmir’i ayaklarının altında görme fırsatı bulan vatandaşlar bol bol fotoğraf çektirdi. Geziye katılanlardan kimileri Kadifekale’nin yıllara meydan okuyan tarihi surları üzerinden şehri kuşbakışı seyrederken kimileri de geziye rehberlik eden Konak Belediyesi personelinin verdiği bilgileri dinledi. Kadifekale’nin ardından Büyükşehir Belediyesi’nin restore ettiği Basmane’deki Aziz Vukolos Kilisesi’ne de uğrayan katılımcılar, tur kapsamında Basmane’nin tarihi sokaklarını da adımladı. Semtin simgesi tarihi konaklar ve geçmişte Musevilerin aile evleri olan kortejoları gören grup, tur sonunda yorucu ama bir o kadar da keyifli bir gün geçirmiş oldu. Geziden oldukça memnun kaldıklarını dile getiren katılımcılar, Konak Belediyesi’ne teşekkür etmeyi de ihmal etmedi.

GÖRMEYEN KALMASIN
Konak Belediyesi’nin bu yıl da sürdürdüğü Konak Tarih Gezileri ayda iki kez düzenleniyor. Basmane, Kadifekale ve Eşrefpaşa gibi ilçelerin tarihi noktalarının rehberler eşliğinde gezildiği turlara katılımlardan hiçbir ücret alınmıyor. Gezide yer almak isteyen vatandaşların rezervasyon için Konak Belediyesi’nin 484 53 00 telefonundan 2904 dahili hattını aramaları veya kenttarihibirimi@konak.bel.tr adresine mail yolu ile talepte bulunmaları yetiyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Demir, A takımı ile bir araya geldi

Mine Piriştina son yolculuğuna uğurlandı

Türkiyeli Yazarlar Grubu’ndan Çiğli’ye ödül

Haftaya asfalt çalışmasıyla başladı

Dikili’de yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Arşiv