Konak’ta tiyatro sezonu açıldı

  • 0
  • 711
Konak’ta tiyatro sezonu açıldı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Yeni dönemde kültür-sanat alanında daha nitelikli etkinliklere ev sahipliği yapan Konak Belediyesi, tiyatro sezonunu Ankara Sanat Tiyatrosu’nun (AST) iki oyunuyla açtı. Türk Edebiyatının usta kalemlerinden Aziz Nesin’in yazdığı bir öyküden yola çıkılarak oyunlaştırılan Selamün Kavlen Karakolu adlı oyun Dr. Selahattin Akçiçek Eşrafpaşa Kültür Merkezi’nde, Mahir İpek ve Mehmet Atay’ın rol aldığı Halktan Biri adlı oyun ise Güzelyalı Kültür Merkezi’nde İzmirli sanatseverlerle buluştu. Her iki oyun da izleyicilerden tam not aldı.

USTA OYUNCULAR SAHNE ALDI

Dr. Selahattin Akçiçek Eşrafpaşa Kültür Merkezi’nde sahnelenen Selamün Kavlen Karakolu adlı oyuna tiyatroseverler yoğun ilgi gösterdi. Salonda boş yer kalmazken, oyuncu kadrosunun yanı sıra müzikleri ve olaylara mizahi yaklaşımıyla önce çıkan oyun izleyicilerden büyük beğeni topladı. Yücel Erten’in oyunlaştırıp yönettiği oyunda iki dolandırıcının açtığı sahte karakolun, hem halk hem de devlet tarafından ciddiye alınmasıyla yaşanan karmaşa ele alınıyor. Günümüzde yaşanan antidemokratik olaylara göndermelerinde yapıldığı oyunda televizyon dizilerinden de yakından tanıdığımız; Mehmet Ulusoy, Mahir İpek, Hakan Güven, Ali Seçkiner, Yıldırım Şimşek, Ali Seçkiner Alıcı, Erdem Uysal, Nalan Güreş, Gizem Aldemir, Özgürcan Çevik, Mustafa Bilgin ve Özgün Aydın gibi başarılı isimler yer alıyor.

 HALKTAN BİRİ’NE YOĞUN İLGİ

Ankara Sanat Tiyatrosu oyuncularından Mahir İpek ve Mehmet Atay’ın Güzelyalı Kültür Merkezi’nde sahneye koyduğu Halktan Biri adlı oyuna da İzmirli sanatseverlerin ilgisi yoğundu.  Açlık sınırında yaşayan, işinden atılmış ve evinin borcunu ödemeye çalışan sıradan bir vatandaş ile onu başkana yazdığı hakaret dolu mektuplardan vazgeçirmeye çalışan polis ajanının hikayesinin anlatıldığı oyun izleyicilerden büyük alkış aldı. 

ÖZEL TİYATROLAR DESTEKLENMELİ

Ankara Sanat Tiyatrosu Genel Koordinatörü Vedat Çuhadar,Türkiye'nin en eski ve en köklü özel tiyatrosu olarak bu yıl 51. yıllarını kutladıklarını söyledi. Yerel yönetimlerin özel tiyatrolara daha çok destek vermelerini arzu ettiklerini belirten Çuhadar, “Konak Belediyesi’nin Ankara Sanat Tiyatrosu’nun iki oyunuyla sezonu açması bizi gururlandırdı, mutlu etti. Daha sık bir arada olmak ve İzmirlilerle buluşmak istiyoruz” diye konuştu.

 

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Muhsin Ertuğrul Tiyatro Emek Ödülü sahibini buldu

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Arşiv