“Konforlu geçişin” adresi

  • 0
  • 533
“Konforlu geçişin” adresi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Kent merkezinde 19 adet asansörlü-yürüyen merdivenli yaya üst geçidi kuran İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu sayıyı 31’e çıkartıyor. Büyükşehir, İnönü Caddesi’ndeki İzmirspor, Susuzdede ve Bayramyeri’ndeki eski yaya üst geçitlerini de asansör ve yürüyen merdivenlerle yenileyecek.

 
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin ana arterlerinde gerekli olan noktalara asansörlü- yürüyen merdivenli yaya üst geçitleri kazandırmak için çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Karşıdan karşıya geçişlere güven ve konfor getiren bu uygulamayı kent geneline yaygınlaştıran Büyükşehir Belediyesi, toplam sayıyı 31’e çıkardı. 19’unun yapımı tamamlandı, 12 tanesinin ise devam ediyor. Yaya üst geçitlerindeki asansörler, özellikle engelli vatandaşların ve yaşlıların güvenle ve rahatlıkla karşıdan karşıya geçişlerine yardımcı olmak amacıyla hazırlandı. 31 yaya geçidinin maliyeti yaklaşık 32 milyon olarak gerçekleşti.
 
Hangi noktalara yapıldı ?
Gaziemir Akçay Caddesi’nde ESBAŞ, Gaziemir Karayolu Alt Geçidi girişi ve çıkışı, Hava Eğitim Komutanlığı ve 698 Sokak girişi olmak üzere toplam 5 tane;  Çiğli Anadolu Caddesi’nde Otoyol Çiğli çıkışı, Eğitim Gönüllüleri Vakfı önü, Çiğli Alt geçidi Menemen yönü çıkışı, 8703 Sokak kesişimi, Balatçık Aile Sağlığı Merkezi önü, Girne Kavşağı, Karşıyaka Devlet Hastanesi önü, Balatçık, Soğukkuyu, İZBAN Ulukent İstasyonu ve Egekent-2 İstasyonu olmak üzere toplam 11 tane; Bornova’da Bölge İstasyonu; Torbalı’da Tepeköy Mahallesi Ertuğrul Kavşağı ile Ulukent 10004  Sokak 29 Ekim Mahallesi’nde 1’er tane olmak üzere,  toplam 19 tane asansörlü-yürüyen merdivenli  yaya üst geçidi yapılarak hizmete alındı.
 
12 tane daha geliyor
Öte yandan Mithatpaşa Caddesi üzerinde Koçtaş ve Agora önü; Anadolu Caddesi’nde Karşıyaka Jandarma Komutanlığı, Karşıyaka Anadolu Lisesi önü, Karşıyaka Pazaryeri, Çiğli Belediyesi önü, 80. Yıl İlk Öğretim Okulu önü; Çiğli’de 8786 Sokak, Hasan Demirel Yaya Üst Geçidi, Çiğli Yeni Mahalle; Bornova’da İstanbul Caddesi üzeri ve Gaziemir’de 6. Sanayi olmak üzere toplam 12 yaya üst geçidinin yapım çalışmaları ise sürüyor.
Önümüzdeki günlerde İnönü Caddesi’nde mevcut İzmirspor, Susuzdede ve Bayramyeri yaya üst geçitleri kaldırılarak yerine konforlu ve güvenli asansörlü-yürüyen merdivenli yaya üst geçitleri yapılması planlanıyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv