Konservatuar Müdürü Prof. Dr.Cevher

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Hoşçoşkun tarafından EÜ Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Müdürlüğüne Prof. Dr. M. Hakan Cevher atandı.

  • 0
  • 1.557
Konservatuar Müdürü Prof. Dr.Cevher
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Hoşçoşkun tarafından EÜ Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Müdürlüğüne Prof. Dr. M. Hakan Cevher atandı.

Aynı zamanda, EÜ Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Temel Bilimler Bölümü Başkanı olan Prof. Dr. M. Hakan Cevher’in yardımcılıklarına ise EÜ Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Temel Bilimler Bölümü Türk Sanat Müziği Ana Sanat Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. S. Bahadır Tutu ve EÜ Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümü Türk Halk  Müziği Ana Sanat Dalı Öğretim Elemanı Dr. Zeynel Demir getirildi.

PROF. DR. M. HAKAN CEVHER KİMDİR?
   Samsun’un Havza ilçesinde 30 Haziran 1962’de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Eskişehir’de tamamladı. 1984 yılında Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Temel Bilimler Bölümünü  kazanarak, 1989 yılında mezun oldu. Aynı yıl, mezun olduğu okula araştırma görevlisi olarak atandı. 1992’de yüksek lisans ve 1995’de doktora öğrenimini bitirdi. 1997’de yardımcı doçent, 1998’de doçent ve 2005 yılında profesör oldu. Konservatuar Müdürlüğü, Bölüm ve Ana Sanat Dalı Başkanlığı görevlerinde bulundu.
     
Yurt içi ve dışında, musiki içerikli, Arapça, Farsça, Türkçe el yazmaları üzerinde çalışarak, bu konularda çeşitli uluslararası toplantılarda bildiriler verdi. Yayımlanmış 6 kitabı ve pek çok makalesi bulunan Prof. Dr. Cevher,  İngilizce ve Fransızca biliyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Destek İş Birliği Merkezi EÜ’de açıldı

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Arşiv