Konuşan kitaplar Çarşamba günü konserle Milli kütüphaneye teslim edilecek

  • 0
  • 639
Yazı Boyutu:

EgeÜniversitesi İletişim Fakültesi tarafından bu sene 4.sü düzenlenen KonuşanKitaplar    ‘‘ Engelliler Haftası ÖzelEtkinliği ’’ 7 Mayıs 2014 Çarşamba günü saat 14.00’ da düzenlenecek. Etkinlik,projeye destek veren Radyo Djleri ve gönüllülerin katılımıyla Ege ÜniversitesiFen Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek.

‘‘KonuşanKitaplar ’’ projesi gerek gündelik gerekse eğitim hayatlarında sınırlılıklariçine hapsolmuş görme engelli vatandaşların hayatını biraz olsun kolaylaştırmakadına Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından 2011 yılında hayatageçirilmiş bir sosyal sorumluluk projesi.

Görmeengelli vatandaşların kitap okuma ihtiyacını giderebilmek amacıyla gönüllülertarafından kitapların seslendirilmesiyle başlayan Konuşan Kitaplar Projesikapsamında geçen üç yıl içerisinde 80’nin üzerinde kitap seslendirildi vebunların büyük bir kısmı Milli Kütüphane Konuşan Kitaplık Bölümü’ne bağışlandı.Bir bölümü ise Tudem’de bulunuyor.

Buzamana kadar birçok farklı alanda kitapların seslendirildiği proje kapsamındasevilen birçok sanatçı sesleri ile projeye destek verdi.  Bu kitapların seslendirilmesinde Ahmet Kural,Beyazıt Öztürk, Emre Altuğ, Feridun Düzağaç, Göksel, Gupse Özay, Gülben Ergen,Hayko Cepkin, Keremcem ve Pınar Aylin gibi isimler seslendirdikleri kitaplarlagörme engelli vatandaşlarımıza ses ve göz oldu.

KonuşanKitaplar Projesini daha geniş kitlelere yaymak, bu konuda farkındalığıarttırmak ve daha fazla kitaba ses olmak amacıyla Ege Üniversitesi İletişimFakültesi bu yılda çalışmalarına devam ediyor. Proje kapsamında Radyosunucuları, spiker ve seslendirme sanatçılarına gönderilen 75 kitap EgeÜniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri ve projeye destek veren İstanbulArel Üniversitesi İletişim Fakültesi, Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi,Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi İletişimFakültesi’nce seslendirilerek birer sesli kitap haline getirildi. EgeÜniversitesi Televizyonu ve Radyosu, Radyo Ege Kampüs çalışanları, Ünlü RadyoDj’leri ve programcıları ve TRT Konuşan Kitaplar 2014 Projesi’ne destek veriyor.Ayrıca Biradyo Öğrenci Topluluğu, Halk Sağlığı Kitapları’nın bir bölümünüseslendiriyor. Seslendirilen bu kitaplar içerisinde; Ayşe Kulin, Latife Tekin,Peyami Safa, Ahmet Ümit, Kahraman Tazeoğlu, Ercan Kasal, Remzi İnanç ve OrhanVeli gibi ünlü yazarların eserleri yer alıyor.

Bu yıl seslendirilen bazı kitaplar ve seslendirenradyo DJ'ler şunlar: 
1.Mavi Ev-Kahraman Tazeoğlu/Ceyda Saltadal/ Seslendirme Sanatçısı
2.Bora’nın Kitabı /Ayşe Kulin-Sarı Şeker Sema/Radyo D
3.Aşkın Metafiziği/Arthur Schopenhauer- Mesut Süre/Rock FM
4.Saklı Şiirler/Ayşe Kulin-Ezgi Çetinkaya/Viva Radyo
5.Sit Nine’nin Masalları/Ayşe Kulin-Esin Görür/Pal Station
6.Buzdan Kılıçlar/Latife Tekin-Berkay Çakır/Star Ana Haber
7.Şeytani Tuzak/Peyami Safa-Evren Başer/Pal FM
8.Renkler Küsünce/ Neşe Türkeş- Erman Arıcasoy/Radyo Alaturka
9.Fareler Cumhuriyeti/ Görkem İldaş- Üniversite Medya
4.KonuşanKitaplar Projesi ve Engelliler Haftası kapsamında 7 Mayıs’ta Ege ÜniversitesiFen Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek olan özel bir etkinlikile kitap seslendiren gönüllülere, projeye destek veren üniversitelere vetörene katılacak olan radyo djlerine teşekkürlerin takdimi sunulacak.  Seslendirilen kitaplar Milli KütüphaneKonuşan Kitaplık Bölümü’nden gelen temsilciye takdim edilecek. Her yıl olduğugibi bu yılda ünlü isimler projeye destek veriyor. Bu yıl Mecaz Grubu ve SesSanatçısı Hüseyin Turan etkinlik kapsamında mini bir konser verecek.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv